معاونت غذا و دارو | آموزش آشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای در دبستان آینده سازان برتر

  • تاریخ انتشار : 1404/07/23 - 12:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 88
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به همت مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی:

آموزش آشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای در دبستان آینده سازان برتر

آموزش آشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای باحضور مهندس امیر پور کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران در دبستان آینده سازان برتر برگزار گردید.

آموزش آشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای در دبستان آینده سازان برتر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، همزمان با روز جهانی غذا و به منظور ارتقاء سطح آگاهی کودکان، صبح امروز 23 مهر 1404 مهندس امیرپور کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو با حضور در دبستان آینده سازان برتر دوره آموزش بهداشت ، ایمنی و نگهداری مواد غذایی وآشنایی با  جدول نشانگر رنگی تغذیه ای را برگزار کرد.

مهندس امیرپور در ابتدای آموزش گفت : بهداشت مواد غذایی عبارت است از رعایت کلیه موازین بهداشتی در تمامی مراحل فرآوری، تولید، نگهداری، حمل و نقل و عرضه مواد غذایی تا ماده غذایی سالم و با کیفیت مطلوب به دست مصرف کنندگان برسد. وی  همچنین گفت: بر اساس نوع ماده غذایی، ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آن، زمان نگهداری مندرج بر طرح برچسب، روشهای متفاوتی برای حفظ و نگهداری مواد غذایی از عوامل آلوده کننده وجود دارد.
وی در ادامه در خصوص نحوه نگهداری مواد غذایی از جمله شیر و لبنیات، روغنهای خوراکی، نمک تصفیه شده یددار، تخم مرغ، نحوه صحیح شستشوی سبزیجات و .. مطالبی را ارائه نمود. وی همچنین به توضیح چهار اصل بهداشت مواد غذایی از جمله شستشوی دستها و ظروف و وسایل کار، جدا نگه داشتن اقلام خام از پخته و جابجا نکردن آلودگی ها، طبخ مواد غذایی به شکل کامل و سرد کردن به شکل صحیح پرداخت.

در ادامه ضمن معرفی خوراکی های مفید و مضر نکات لازم در خصوص جدول نشانگر رنگی ارائه داد و گفت: جدول نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای  درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، اصلاح الگوی مصرف و در جهت ارتقاء سلامت جامعه بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی درج می شود.

وی افزود: تغذیه سالم، علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین می‌کند، باعث می‌شود تا هزینه‌های درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم و بعضاً آلوده نیز کاهش چشمگیری یابد.

کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی بیان کرد: با توجه به خطرات مصرف بی‌رویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی ، طراحی‌شده است.

مهندس امیرپور ادامه داد: بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده می‌شود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده ‌شده است.

وی در ادامه یادآورشد :جامعه سالم زیربنای توسعه هر کشور بوده و یکی از راه های نیل به این هدف، برخورداری از تغذیه صحیح می باشد. بنابراین، آگاهی از اطلاعات مندرج بر روی برچسب محصولات خوراکی و آشامیدنی قدمی به سوی سلامتی است همچنین  نشانگر رنگی کمک می کند زمانی که تصمیم به خرید یک محصول غذایی و آشامیدنی داریم در یک نگاه ارزیابی و انتخاب مناسب داشته باشیم. همچنین در راستای اجرای برنامه‌های گرامیداشت روز جهانی ایمنی غذا، غرفه آموزشی با توزیع پوسترهای مرتبط با بهداشت، ایمنی و نگهداری مواد غذایی، نشانگر رنگی و تغذیه سالم نیز برپا گردید.

  • کد خبر : 307068
ادمین  غذا
تهیه کننده:

ادمین غذا

تصاویر

آموزش آشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای در دبستان آینده سازان برتر آموزش آشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای در دبستان آینده سازان برتر آموزش آشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای در دبستان آینده سازان برتر آموزش آشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای در دبستان آینده سازان برتر آموزش آشنایی با نشانگر رنگی تغذیه ای در دبستان آینده سازان برتر
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه