معرفی
معاونت غذا و دارو وظیفه نظارت بر ایمنی، بهداشت، اصالت و سلامت تمامی کالاهای دارای مصرف انسانی شامل مواد و فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، دارویی، آرایشی، بهداشتی، طبیعی، مکمل، سنتی وتجهیزات و ملزومات پزشکی را که فرآورده های سلامت نامیده می شوند به عهده دارد و مردم به اعتبار نظارت ها و اعتماد به اقدامات نظارتی انجام شده، آنها را مصرف می کنند.
چشم انداز
- ارتقای سطح سلامت جامعه
- افزایش سطح امنیت مواد خوراکی, آشامیدنی, آرایشی و بهداشتی
- ارتقا و بهبود دسترسی مردم به خدمات دارویی
- افزایش سطح تکنولوژی و دانش فنی در تولید مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
- ارتقاء سطح کیفی و کمی خدمات در عرصه دارو، غذا، آرایشی و بهداشتی
- تقویت واحد پژوهش و ارتقاء کیفی نظام اطلاع رسانی
- اعمال نظام پایش، نظارت و ارزیابی
- ارتقاء سطح آزمایشگاه های کنترل کیفیت محصولات غذایی ، آرایشی و بهداشتی کارخانجات تولیدی
- توزیع عادلانه خدمات دارویی و بهبود دسترسی مردم در مناطق تحت پوشش
- ارتقاء فرهنگ تجویز و مصرف منطقی دارو
- افزایش رضایتمندی گیرندگان خدمات
- کاهش میزان تخلفات در حوزه دارو و غذا و آرایشی و بهداشتی
- کاهش میزان تخلفات و مبارزه با قاچاق در حوزه کالاهای سلامت
مطالب اخیر
12آذر ماه 1404
بیلاستین
در این مطلب نکات کاربردی و بالینی داروی جدید بیلاستین از مونوگراف آپتودیت آن به اشتراک گذاشته میشود.
11آذر ماه 1404
گزارش سیزدهمین کمیسیون فنی قانونی مواد غذایی و آشامیدنی در سال ۱۴۰۴
سیزدهمین کمیسیون فنی قانونی مواد غذایی و آشامیدنی در سال ۱۴۰۴، روز سهشنبه ۱۱ آذرماه در دفتر معاونت غذا و دارو برگزار شد.
11آذر ماه 1404
پنجمین کمیسیون فنی قانونی عدم انطباق در معاونت غذا و دارو برگزار شد
پنجمین کمیسیون فنی قانونی عدم انطباق روز سهشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ با حضور دکتر زهرا جهانگرد رفسنجانی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مهندس کسری مومنیان مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، اعضای هیأت علمی، مدیر آزمایشگاه، کارشناس تخصصی صدور پروانه و کارشناسان مرتبط در دفتر معاونت غذا و دارو برگزار شد.
11آذر ماه 1404
جمع آوری فرآورده روغن بادام شیرین با سری ساخت 245504 شرکت کیمیا دارو سپهر
جمع آوری فرآورده روغن بادام شیرین با سری ساخت 245504 شرکت کیمیا دارو سپهر از سوی دکتر شهرام شعیبی مدیر کل امور فرآورده های طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک سازمان غذا و دارو اطلاع رسانی شد.
4آذر ماه 1404
دستهبندی آنتیبیوتیکهای AWARe سازمان جهانی بهداشت
دستهبندی AWaRe سازمان جهانی بهداشت (WHO) و اهداف درصدی آن سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۲۰۱۷ طبقهبندی AWaRe را برای کمک به مدیریت مصرف آنتیبیوتیک و مبارزه با مقاومت میکروبی معرفی کرد.
4آذر ماه 1404
هفته پیشگیری از مقاومت میکروبی (World AMR Awareness Week)
مصرف نادرست و خودسرانه آنتیبیوتیکها یکی از مهمترین عوامل ایجاد مقاومت میکروبی است. تکمیل دوره درمان و استفاده از آنتیبیوتیک تنها با تجویز پزشک متخصص نقش مهمی در پیشگیری از این بحران جهانی دارد.
2آذر ماه 1404
هشدار جدی درباره بحران جهانی مقاومت میکروبی؛ آموزش مردمی در مرکز حمایت از خانوادههای زندانیان
همزمان با هفته جهانی پیشگیری از مقاومت میکروبی، برنامه آموزشی ویژهای با هدف ارتقای آگاهی عمومی در مرکز حمایت از خانوادههای زندانیان برگزار شد. در این نشست، دکتر کوثر برزگر، کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو، به بیان نکات کلیدی درباره مصرف صحیح آنتیبیوتیکها و مخاطرات مقاومت میکروبی پرداخت.
1آذر ماه 1404
برگزاری کارگاه آموزشی هفته پیشگیری از مقاومت میکروبی؛ مدرسه دخترانه سما
در این آموزش، دکتر فاطمه پاشائی، کارشناش واحد نظارت و پایش معاونت غذا و دارو به توضیح موضوع آنتی بیوتیک و مقاومت میکروبی به دانش آموزان و متناسب با سطح و شرایط سنی دانش آموزان پرداختند.
1آذر ماه 1404
اطلاع رسانی در خصوص ریکال فرآورده فوریتی ADCETRIS
ریکال فرآورده فوریتی ADCETRIS توسط معاون غذا و دارو اطلاع رسانی شد.