• تاریخ انتشار : 1403/11/29 - 10:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 36
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دوره آموزش آشنایی با نشانگر رنگی، تغذیه‌ای و برچسب اصالت کالا برگزار شد

دوره آموزش آشنایی با نشانگر رنگی، تغذیه‌ای و برچسب اصالت کالا باهدف افزایش آگاهی دانش آموزان در خصوص آشنایی با نشانگر رنگی، تغذیه‌ای و برچسب اصالت کالا در مدرسه پسرانه نوین خاتم برگزار شد.

دوره آموزش آشنایی با نشانگر رنگی، تغذیه‌ای و برچسب اصالت کالا برگزار شد

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، صبح امروز 29 بهمن 1403، مهندس نوری کارشناس اداره نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی با حضور در مدرسه پسرانه نوین خاتم در خصوص آشنایی با نشانگر رنگی، تغذیه‌ای و برچسب اصالت کالا آموزش داد.

وی در ابتدای آموزش گفت: نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده می‌شود و درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، اصلاح الگوی مصرف و در جهت ارتقاء سلامت جامعه بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی درج می شود.
مهندس نوری افزود: تغذیه سالم، علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین می‌کند، باعث می‌شود تا هزینه‌های درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم و بعضاً آلوده نیز کاهش چشمگیری یابد.
کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی بیان کرد: با توجه به خطرات مصرف بی‌رویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا ۱۰۰ گرم یا میلی‌لیتر ماده غذایی، طراحی‌شده است.
مهندس نوری تاکید کرد:  بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده می‌شود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده‌شده است.

کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در ادامه با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو تمام وارد کنندگان محصولات سلامت محور وارداتی را مکلف کرده تا روی محصولاتشان برچسب اصالت نصب کنند، به معرفی مشخصات برچسب رهگیری اصالت کالا پرداخت و گفت: مشخصات برچسب ها شامل  GTIN، شناسه اصالت ۱۶ رقمی، UID، سری ساخت، تاریخ انقضا، بارکد دو بعدی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد، تا مصرف کننده بتواند با استفاده از سامانه TTAC اصلی بودن و سلامت محصول را بررسی کند.
وی افزود در خصوص انواع پیام دریافتی بعد از ارسال پیامک توضیحاتی ارائه داد و تاکید کرد: حتما سری ساخت و تاریخ انقضای روی برچسب اصالت کالا با تاریخ انقضا و سری ساخت درج شده برروی کالا مطابقت داده شود و شماره سامانه پیام کوتاه برای استعلام شناسه اصالت کالا فقط شماره 20008822  است و هیچ تضمینی برای سلامت محصولات خوراکی، بهداشتی و دارویی وارداتی فاقد برچسب اصالت وجود ندارد

وی در پایان یادآور شد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف‌کننده می‌دهد تا ماده غذایی مناسب و کم‌خطرتری را انتخاب کند.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت غذا
  • کد خبر : 290775
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

تصاویر

دوره آموزش آشنایی با نشانگر رنگی، تغذیه‌ای و برچسب اصالت کالا برگزار شد دوره آموزش آشنایی با نشانگر رنگی، تغذیه‌ای و برچسب اصالت کالا برگزار شد

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه