• تاریخ انتشار : 1403/07/24 - 09:09
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به مناسبت روز جهانی غذا:

آموزش و شناخت راههای تشخیص تقلب و قاچاق از اصل کالاهای سلامت محور

به مناسبت روز جهانی غذا (24 مهر) کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه با حضور در دبیرستان دخترانه ادب راههای تشخیص تقلب و قاچاق از اصل کالاهای سلامت محور را آموزش داد.

آموزش و شناخت راههای تشخیص تقلب و قاچاق از اصل کالاهای سلامت محور

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، صبح امروز 24 مهر 1403 همزمان با روز جهانی غذا مهندس صادقی کارشناس اداره مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی با حضور در جلسه آموزشی که در دبیرستان دخترانه ادب اسلامشهر برگزار شد، در خصوص راههای تشخیص محصولات سلامت محور کالاهای قاچاق و تقلبی از اصل گفت: فراورده های سلامت محور شامل انواع فراورده های دارویی، طبیعی،مکمل های تغذیه ای،شیرخشک، لوازم کودک  و ملزومات پزشکی می شود.

مهندس صادقی اظهار داشت: اقلام سلامت محور وارداتی هنگامی اصیل است که از طریق مسیر و شبکه مجاز تائید و تعریف سازمان غذاو دارو تامین گردیده و امکان رهگیری،ردیابی و کنترل اصالت بر آنها وجود داشته باشد.

وی با تاکید براینکه کوچکترین واحد بسته بندی قابل عرضه، فروش یا مصرف از هر فراورده باید شناسه گذاری اختصاصی داشته باشد افزود: تمامی  کالاهای سلامت محور بر اساس کدهایی که بر روی بسته بندی  به عنوان بر چسب اصالت کالا درج شده است در سایت ttac.ir وجود دارد و هموطنان می‌توانند از طریق این سایت اصالت کالا را استعلام کنند. برای این سایت نرم افزاری طراحی شده است که هموطنان براحتی بتوانند بر روی گوشی‌های هوشمند نصب  کنند و همان لحظه کالایی که برچسب اصالت دارد (برچسبی به اندازه ۲ در ۴ سانتی متر) را وارد کنند و از سالم بودن و اصالت کالا مطمئن شوند.

وی همچنین تصریح کرد: در مکانهایی که دسترسی به اینترنت یا نرم افزار وجود ندارد می توانند از طریق سامانه پیامکی به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ کد کالا را پیامک کنند و از طریق جواب پیامکی متوجه اصل یا تقلبی بودن کالا شوند.

مهندس صادقی همچنین در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسب‌های قدیمی، برچسب‌های جدید و برچسب‌های تقلبی و نامعتبر، برچسب رهگیری اصالت کالا، شناسه رهگیری، بارکد میله ای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد 16 رقمی، سامانه‌های استعلام اصالت به‌صورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد.

وی یاداورشد: کالاهای سلامت محور تقلبی و قاچاق به دلیل به خطر انداختن سلامت مردم و عوارض متعددی که به همراه دارد  از اهمیت بسزایی برخوردار هستند، چرا که اساسا فرآیند تولید این فرآورده ها مشخص نیست و به تبع آن نظارتی بر مراحل تولید، بسته بندی، نگهداری و توزیع این محصولات وجود نخواهد داشت.

 

  • گروه خبری : اخبار مدیریت غذا
  • کد خبر : 281301
کلمات کلیدی
پریسا کریمی
تهیه کننده

پریسا کریمی

تصاویر

آموزش و شناخت راههای تشخیص تقلب و قاچاق از اصل کالاهای سلامت محور

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه