به مناسبت هفته جهانی غذا:
آموزش تغذیه سالم و سبک زندگی مناسب
به مناسبت هفته جهانی غذا، آموزش تغذیه سالم و سبک زندگی مناسب با هدف افزایش آگاهی مردم بویژه سالمندان در سرای محله مرتضوی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی آموزش تغذیه سالم و سبک زندگی مناسب صبح امروز 29 مهر 1403 توسط مهندس بیتا نافعی کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو برگزار شد.
مهندس نافعی در ابتدای جلسه با اشاره به نامگذاری 24 مهرماه به عنوان روز جهانی غذا با شعار "حق برخورداری از غذا برای زندگی بهتر و آینده ای روشن تر" افزود: آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در این زمینه بسیار با اهمیت و موثر است و همکاری تمامی سازمان ها برای تغذیه سالم و امنیت غذایی در جامعه ضروری است.
وی افزود: هر فرد برای دستیابی به سلامت، نیاز به مصرف روزانه تمام گروه های غذایی دارد. در تنظیم یک برنامه غذایی سالم باید تعادل (یک رژیم غذایی متعادل تضمین کننده دریافت مواد مغذی مورد نیاز) ، تنوع(مصرف طیف وسیعی از غذاهای متنوع )را رعایت کرد و هیچ غذایی به تنهایی تأمین کننده مواد مغذی مورد نیاز بدن نیست.
مهندس نافعی تصریح کرد: هنگام خوردن غذا، از آنچه مصرف می کنید کاملا لذت ببرید. سریع غذا خوردن یا بدون توجه غذا خوردن ممکن است باعث شود که کالریهای زیادی را وارد بدن خود نمایید. قبل از وعدهها، در طول غذا خوردن و پس از آن به نشانههای گرسنگی و سیری در خود توجه داشته باشید، از آنها استفاده کنید تا بتوانید تشخیص دهید که چه زمانی باید غذا بخورید و چه زمانی باید از غذا خوردن دست بکشید.
وی در ادامه در خصوص مصرف سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و لبنیات بدون چربی یا کم چربی گفت: این غذاها حاوی مواد مغذی هستند که شما برای سلامتی به آنها نیاز دارید: از جمله پتاسیم، کلسیم، ویتامین د و فیبر که باید مبنای وعدهها و میانوعدههای خود را بر مصرف این مواد قرار دهید.
کارشناس تغذیه در پایان خاطر نشان کرد: آگاهی از اطلاعات مندرج بر روی برچسب محصولات خوراکی و آشامیدنی قدمی به سوی سلامتی است، نشانگر رنگی تغذیه ای کمک می کند زمانی که تصمیم به خرید یک محصول غذایی و آشامیدنی داریم در یک نگاه ارزیابی و انتخاب مناسب داشته باشیم. سبز به معنی «کم» ما را به یک انتخاب سالمتر راهنمایی می کند، نارنجی به معنی «متوسط» است و ما را به یک انتخاب نسبتا خوب راهنمایی میکند و قرمز به معنی مقادیر زیاد در ماده غذایی است.
توضیح اینکه این جلسه با پرسش و پاسخ و توزیع پوسترهای آموزشی به شرکت کنندگان به پایان رسید.
ارسال نظر