در همایش شناسایی کالاهای قاچاق و سلامت محور عنوان شد:
کالاهای وارداتی در بازار و فروشگاهها که فاقد برچسب اصالت باشد،قاچاق است
همایش آموزش و شناسایی کالاهای قاچاق و سلامت محور ویژه آموزگاران و دانشجویان دانشگاه شهرستان چهاردانگه و اسلامشهر در مرکز بهداشت اسلامشهر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو،در همایش آموزش و شناسایی کالاهای قاچاق و سلامت محور، مهندس اصغرپور کارشناس مسئول شبکه بهداشت، درمان و آموزش شهرستان اسلامشهر ضمن خیرمقدم به حاضرین در جلسه هدف از برگزاری این همایش را افزایش سطح آگاهی افراد جامعه نسبت به شناسایی اقلام قاچاق و سلامت محور عنوان کرد وگفت: با توجه به اینکه سن استفاده از لوازم آرایشی در سطح جامعه پایین آمده و همچنین ورود انواع خوراکی های قاچاق در بازار زیاد به چشم می خورد دانش آموزان و دانشجویان تنها گروه هدف برای شناسایی این کالاها هستند.
در ادامه مهندس بیتا نافعی کارشناس تغذیه مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در خصوص راههای تشخیص کالاهای قاچاق و تقلبی از اصل گفت:فراورده های سلامت محور شامل انواع فراورده های دارویی، طبیعی،مکمل های تغذیه ای،شیرخشک، لوازم کودک و ملزومات پزشکی می شود.
وی با تاکید براینکه کوچکترین واحد بسته بندی قابل عرضه، فروش یا مصرف از هر فراورده باید شناسه گذاری اختصاصی داشته باشد افزود: تمامی کالاهای سلامت محور بر اساس کدهایی که بر روی بسته بندی به عنوان بر چسب اصالت کالا درج شده است در سایت ttac.ir وجود دارد و هموطنان میتوانند از طریق این سایت اصالت کالا را استعلام کنند. برای این سایت نرم افزاری طراحی شده است که هموطنان براحتی بتوانند بر روی گوشیهای هوشمند نصب کنند و همان لحظه کالایی که برچسب اصالت دارد (برچسبی به اندازه ۲ در ۴ سانتی متر) را وارد کنند و از سالم بودن و اصالت کالا مطمئن شوند. در مکانهایی که دسترسی به اینترنت یا نرم افزار وجود ندارد می توانند از طریق سامانه پیامکی به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ کد کالا را پیامک کنند و از طریق جواب پیامکی متوجه اصل یا تقلبی بودن کالا شوند.
مهندس نافعی یادآور شد: به ۲ دلیل افراد به سراغ کالاهای قاچاق و تقلبی میروند، ابتدا اینکه این کالاها از نظر قیمت ارزانتر از کالای اصلی هستند و در نهایت از روی ناآگاهی ممکن است به خرید این دسته از کالاها مبادرت کنند.
در ادامه دکتر مصطفی پیرعلی کارشناس اموردارویی اداره فراورده های طبیعی،سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو افزود:مصرف مکملهای ورزشی غیرمجاز و قاچاق موجب آسیب جدی به کبد و کلیهها میشود.
وی اظهار داشت: مصرف مکمل های ورزشی قاچاق، تاریخ مصرف گذشته و فاقد مجوزهای بهداشتی سازمان غذا و دارو، سلامت ورزشکاران را به خطر می اندازد و باعث عوارض جبران ناپذیری همچون بزرگ شدن قلب، حملات قلبی، بیماری های کبدی و سرطان ها، افزایش کلسترول بد خون و افسردگی می شود.
دکتر پیرعلی خاطر نشان کرد: مکمل هایی که به صورت غیر مجاز در باشگاههای ورزشی عرضه میشوند حاوی هورمونهای استروئیدی است که خطرات جبران ناپذیری را برای ورزشکاران به همراه دارد.
وی گفت: مصرف مکمل های ورزشی مورد تأئید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو که از سوی داروخانه ها عرضه می شوند در مقادیر مجاز و طبق مشورت پزشک برای ورزشکاران بلامانع است.
دکترپیرعلی تصریح کرد: مکملهای بدنسازی برای افرادی که تحرک کافی ندارند، مشکلات خاص پزشکی مانند بیماران کلیوی وهمچنین بیماران کبدی مضر است و نباید مصرف شود.
توضیح اینکه این همایش با همکاری فرمانداری شهرستان اسلامشهر و معاونت غذاو دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید.
ارسال به دوستان