میزان مصرف کافی لبنیات مانع از فشار خون و مشکلات قلبی می شود
تحقیقات نشان داده است که در جوامعی که شیر و لبنیات کافی مصرف می کنند شیوع فشارخون بالا و بیماری های قلبی و عروقی کمتر است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از تاریخ 1 بهمن تا 15 بهمن با هدف اطلاع رسانی در مورد مصرف لبنیات و ارتقاء دانش آحاد جامعه با شعار "انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده یددار" و "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برگزار می شود.
در همین راستا اداره مدیریت پایش و نظارت فراورده های سلامت معاونت غذاو دارو دانشگاه، جلسه آموزشی ویژه دانش آموزان صبح امروز 8 بهمن 1402 در دبستان دخترانه سمیه واقع در اسلامشهر برگزار کرد.
در این جلسه آموزشی مهندس زهرا کامرانی کارشناس ارشد تغذیه در خصوص اهمیت مصرف شیر و لبنیات گفت: دسترسی به رژیم غذایی سالم و تغذیه مناسب برای رشد و نمو و ارتقا سیستم ایمنی کودک، حفظ بدن و محافظت از بیماریهای عفونی و غیر واگیر در دوره ی بزرگسالی ضروری است. درکشور ما متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماریهایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی های متعدد استخوانی شود.
وی افزود: شیر و لبنیات یکی از گروه های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروههای سنی مختلف باید روزانه حداقل 2 واحد ، نوجوانان در سنین بلوغ و مادران باردار و شیرده روزانه حداقل 3 واحد شیر یا جایگزین های آن باید مصرف کنند.
کارشناس ارشد تغذیه همچنین تصریح کرد: باید توجه داشت که گروه شیر و لبنیات در هرم غذایی فقط شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی و دوغ است و سایر فرآورده های لبنی مثل سرشیر، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیه ایی در گروه شیر و لبنیات قرار نمی گیرند و توصیه می شود کمتر مصرف شوند.
وی در ادامه با اشاره به ترکیبات مهم موجود در لبنیات همچون کلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامین های ب1،ب2،ب6 و ب12 گفت: ماست علاوه بر اینکه منبع خوبی از کلسیم محسوب می شود، به دلیل دارا بودن باکتریهای اسید لاکتیک نقش محافظ در برابر بسیاری از بیماریها، افزایش تکثیر لنفوسیت ها، مهار عوامل سرطان زا و بدنبال آن کاهش شکل گیری تومور دارد.
کارشناس ارشد تغذیه در پایان خاطر نشان کرد: تشویق به مصرف روزانه حداقل 2واحد لبنیات از نوع کم چرب،استفاده ازکشک در انواع غذاها (آش،کدو و بادمجان)،مصرف روزانه لبنیات (شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک) برای تامین کلسیم و پیشگیری از پوکی استخوان و مصرف شیرهای غنی شده با ویتامین D بسیار حائز اهمیت است.
ارسال به دوستان