آموزش صحیح مصرف دارو و پیشگیری از مقاومت میکروبی با حضور کارشناس معاونت غذا و دارو
برگزاری کارگاه آموزشی هفته آنتیبیوتیک و مقاومت میکروبی در مدرسه دخترانه گشتاسب
همزمان با هفته جهانی آنتیبیوتیک، کارگاه آموزشی «آشنایی با مصرف صحیح آنتیبیوتیکها و پیشگیری از مقاومت میکروبی» روز سهشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ در مدرسه دخترانه گشتاسب برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، همزمان با هفته جهانی آنتیبیوتیک، کارگاه آموزشی «آشنایی با مصرف صحیح آنتیبیوتیکها و پیشگیری از مقاومت میکروبی» روز سهشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ در مدرسه دخترانه گشتاسب برگزار شد.
در این برنامه آموزشی، دکتر آیه صباغ کاشانی، کارشناس اداره نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو، با تشریح مفاهیم پایهای مقاومت میکروبی، خطرات مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک و پیامدهای تهدیدکننده آن برای سلامت جامعه، بر لزوم افزایش آگاهی نسل نوجوان درخصوص استفاده صحیح از داروها تأکید کرد.
دکتر صباغ کاشانی در این کارگاه، ضمن بیان اینکه مقاومت میکروبی یکی از جدیترین تهدیدهای رو به گسترش برای سلامت جهانی است، توضیح داد: «مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها، قطع زودهنگام دوره درمان، استفاده از داروهای بدون نسخه و بیتوجهی به اصول بهداشتی، از مهمترین عواملی است که میتواند میکروبها را به سوی مقاومت دارویی سوق دهد و درمان بیماریها را با مشکل جدی روبهرو کند.»
وی همچنین با استناد به محتوای آموزشی ارائهشده، نکاتی کاربردی درباره:
راههای پیشگیری از انتقال میکروبها، رعایت بهداشت فردی، زمانهای ضروری مراجعه به پزشک، تفاوت بیماریهای ویروسی و باکتریایی، و موارد واقعی نیاز به مصرف آنتیبیوتیک برای دانشآموزان تشریح کرد.
در ادامه برنامه، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و دانشآموزان پرسشهای خود را درباره مصرف دارو، سردردها، علائم سرماخوردگی، دلایل تجویز نشدن آنتیبیوتیک در بیماریهای ویروسی و همچنین عوارض مصرف خودسرانه دارو مطرح کردند که توسط کارشناس معاونت غذا و دارو بهصورت دقیق و علمی پاسخ داده شد.
این کارگاه با هدف ارتقای سواد سلامت دانشآموزان، ایجاد درک درست از خطر مقاومت میکروبی و ترویج فرهنگ مصرف منطقی دارو برگزار شد و مورد استقبال مدیران و دانشآموزان مدرسه قرار گرفت.
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران در هفته آنتیبیوتیک، برنامههای آموزشی مشابه را با هدف افزایش آگاهی عمومی و پیشگیری از شکلگیری میکروبهای مقاوم ادامه خواهد داد.
در این برنامه آموزشی، دکتر آیه صباغ کاشانی، کارشناس اداره نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو، با تشریح مفاهیم پایهای مقاومت میکروبی، خطرات مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک و پیامدهای تهدیدکننده آن برای سلامت جامعه، بر لزوم افزایش آگاهی نسل نوجوان درخصوص استفاده صحیح از داروها تأکید کرد.
دکتر صباغ کاشانی در این کارگاه، ضمن بیان اینکه مقاومت میکروبی یکی از جدیترین تهدیدهای رو به گسترش برای سلامت جهانی است، توضیح داد: «مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها، قطع زودهنگام دوره درمان، استفاده از داروهای بدون نسخه و بیتوجهی به اصول بهداشتی، از مهمترین عواملی است که میتواند میکروبها را به سوی مقاومت دارویی سوق دهد و درمان بیماریها را با مشکل جدی روبهرو کند.»
وی همچنین با استناد به محتوای آموزشی ارائهشده، نکاتی کاربردی درباره:
راههای پیشگیری از انتقال میکروبها، رعایت بهداشت فردی، زمانهای ضروری مراجعه به پزشک، تفاوت بیماریهای ویروسی و باکتریایی، و موارد واقعی نیاز به مصرف آنتیبیوتیک برای دانشآموزان تشریح کرد.
در ادامه برنامه، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و دانشآموزان پرسشهای خود را درباره مصرف دارو، سردردها، علائم سرماخوردگی، دلایل تجویز نشدن آنتیبیوتیک در بیماریهای ویروسی و همچنین عوارض مصرف خودسرانه دارو مطرح کردند که توسط کارشناس معاونت غذا و دارو بهصورت دقیق و علمی پاسخ داده شد.
این کارگاه با هدف ارتقای سواد سلامت دانشآموزان، ایجاد درک درست از خطر مقاومت میکروبی و ترویج فرهنگ مصرف منطقی دارو برگزار شد و مورد استقبال مدیران و دانشآموزان مدرسه قرار گرفت.
معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران در هفته آنتیبیوتیک، برنامههای آموزشی مشابه را با هدف افزایش آگاهی عمومی و پیشگیری از شکلگیری میکروبهای مقاوم ادامه خواهد داد.
ارسال نظر