• تاریخ انتشار : 1402/12/08 - 12:52
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 185
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت های غذایی در سفر

جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت های غذایی در سفر با هدف ارتقاء آگاهی و سلامت جامعه در مدرسه امام خامنه ای برگزار شد.

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت های غذایی در سفر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو: جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت های غذایی در سفر  صبح امروز 8 اسفند 1402با حضور دکتر حاجی شاه کارشناس دارویی مدیریت نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو دانشگاه در مدرسه امام خامنه ای برگزارشد.

در ابتدای این جلسه دکتر حاجی شاه گفت: مسمومیت غذایی عبارت است از مجموعه اختلالاتی که در نتیجه خوردن غذاهای فاسد در بدن به وجود می آید.  باکتری ها، کپک ها، حشرات، انگل ها، گرما، رطوبت، نور، اکسیژن، مجاورت غذا با بقایای سموم دفع آفات نباتی ،از عوامل موثر در ایجاد مسمومیت غذایی هستند.

وی در ادامه : رعایت بهداشت فردی، مصرف آب آشامیدنی سالم، شستن دست ها با آب و صابون قبل از آماده کردن  یا خوردن غذا، مصرف غذاها و سبزیجات پخته، عدم مصرف سالاد و سبزیجاتی که از شستشو و ضدعفونی آنها اطمینان ندارید را از راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی عنوان کرد.

دکتر حاجی شاه در خصوص مسمومیت و مرگ ناشی از بوتولیسم یادآورشد: بوتولیسم، نوعی مسمومیت غذایی کشنده است که در اثر مصرف کشک غیر پاستوریزه ، غذاهای کنسروی (که قبل از مصرف، حرارت مناسب به آنها نرسیده است) و یا سوسیس و کالباس آلوده بروز می کند.

وی تصریح کرد: علایم و نشانه های این مسمومیت با تاخیر (بعد از 12 تا 24 ساعت) ظاهر می شود و شامل تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک فوقانی، عدم توانایی حرکتی، اختلال تکلم، لکنت زبان، سختی بلع، و خشکی و درد گلو می باشد.

دکتر حاجی شاه  افزود: هرگز غذاهای پخته شده را بیش از 2 ساعت (اگر هوای اتاق گرم می باشد، بیش از یک ساعت) در دمای محیط رها نکنید، برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده، آنها را تا دمای 74 درجه سانتی گراد گرما دهید تا غذا بخار کند، غذاهایی که حاوی سس، تخم مرغ و خامه می باشند، خیلی زود فاسد می شوند، غذاهایی که بیش از 3 روز باقیمانده اند را مصرف نکنید، اگر فرآورده ای ظاهر یا بوی ناخوشایندی داشت، به هیچ عنوان آن را نچشید، غذاهای مسموم کننده ممکن است بو یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند ، با وجود اینکه اکثر مسمومیت های غذایی معمولاً ظرف 24 ساعت برطرف می شوند، اما بعضی از آنها مانند مسمومیت با غذای کنسروی می توانند کشنده باشند.

وی اظهار داشت: چنانچه در سفر از غذای آماده کنسرو شده استفاده می نمایید، با حرارت دادن کنسرو به مدت 20 دقیقه در آب در حال جوشیدن می توان از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری کرد.

دکتر حاجی شاه در پایان افزود: اسهال، دل درد،استفراغ، حالت تهوع ، سردرد، تب و ضعف و خستگی عضلانی از نشانه های مسمومیت غذایی است.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 260535
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

تصاویر

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت های غذایی در سفر
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه