• تاریخ انتشار : 1401/12/23 - 11:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 218
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

در آستانه ورود به سال جدید

برگزاری برنامه آموزش توصیه های دارویی و غذایی در سفر

با نزدیک شدن به سال جدید برنامه آموزش توصیه های دارویی و غذایی و پیشگیری از مسمومیت ها در هنگام سفر در سرای محله وصال برگزار شد.

برگزاری برنامه آموزش توصیه های دارویی و غذایی در سفر

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذاو دارو، برنامه آموزش توصیه های دارویی و غذایی با هدف افزایش آگاهی در خصوص توصیه های مهم هنگام نظافت منزل،پیشگیری از مسمومیت دارویی و راه های پیشگیری از مسمومیت غذایی در هنگام سفر در تاریخ 22 اسفند در سرای محله وصال برگزار شد.

در این برنامه دکتر حاجی شاه کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو گفت: مسمومیت غذایی عبارت است از مجموعه اختلالاتی که در نتیجه خوردن غذاهای فاسد در بدن به وجود می آید. باکتری ها، کپک ها، حشرات، انگل ها و نگهداری غذا در شرایط نامطلوب از نظر میزان گرما، رطوبت، نور، اکسیژن، مجاورت غذا با بقایای سموم دفع آفات نباتی و ...  از عوامل موثر در ایجاد مسمومیت غذایی هستند.

وی در خصوص راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی در سفرافزود: هرگز غذاهای پخته شده را بیش از 2 ساعت (و اگر هوای اتاق گرم می باشد، بیش از یک ساعت) در دمای محیط رها نکنید، برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده، آنها را تا دمای 74 درجه سانتی گراد گرما دهید تا غذا بخار کند،غذاهایی که حاوی سس، تخم مرغ و خامه می باشند، خیلی زود فاسد می شوند،اگر فرآورده ای ظاهر یا بوی ناخوشایندی داشت، به هیچ عنوان آن را نچشید.

حاجی شاه یادآور شد: با وجود اینکه اکثر مسمومیت های غذایی معمولاً ظرف 24 ساعت برطرف می شوند، اما بعضی از آنها مانند مسمومیت با غذای کنسروی می توانند کشنده باشند.

کارشناس دارویی در ادامه ضمن یادآوری اینکه کودکان، بانوان در دوران حاملگی و شیردهی،سالمندان و افراد دچار نقص سیستم ایمنی در معرض خطر بیشتر برای مسمومیت غذایی هستند گفت: از جمله اقدامات درمانی برای پیشگیری ازمسمومیت غذایی مصرف غذاهای جامد، عدم مصرف غذاهای فست فود،پرهیز از مصرف غذاهای تند، شیرین یا چرب، خودداری ازمصرف لبنیات و کافئین،نوشیدن آب به مقدار کافی و مراجعه به پزشک در اسرع وقت است.

دکتر حاجی شاه در ادامه در خصوص توصیه های دارویی در سفر نیز گفت:داشتن جعبه کمک های اولیه برای سفر ضروری است.

وی همچنین همراه داشتن داروهای بیماری های مزمن،داروهای فرد دیابتی و انسولین و نوارقند خون و میان وعده مناسب،داروهای فشارخون و دستگاه فشارخون و عدم مصرف اجیل های شور،نگه داری صحیح داروها در ماشین و استفاده از دیمن هیدرینات در بیماری حرکت را در هنگام سفر ضروری دانست.

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,مطالب آموزشی مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 243861
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه