• تاریخ انتشار : 1398/11/14 - 15:24
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 29
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه

جلسه آموزشی برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا در نهضت سواد آموزی تجریش برگزار شد

جلسه آموزشی نشانگر رنگی تغذیه‌ای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا باهدف افزایش آگاهی داوطلبان در نهضت سواد آموزی منطقه یک تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی نشانگر رنگی تغذیه‌ای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا باهدف افزایش آگاهی داوطلبان  نهضت سواد آموزی منطقه یک تهران در تاریخ 13 بهمن 98 در مدرسه صادق صادقی تجریش برگزار شد.
مهندس بیتا نافعی کارشناس نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو گفت: نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای که بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده می‌شود، درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، اصلاح الگوی مصرف و به منظور ارتقاء سلامت جامعه بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی درج می شود.
در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء پروانه بهداشتی ساخت محصول که شماره هفت‌رقمی با فرمت شبیه 14498/34، آرم سازمان غذا و دارو آموزش داده شد 
کارشناس نظارت و پایش فرآورده های سلامت بیان کرد: با توجه به خطرات مصرف بی‌رویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلی‌لیتر ماده غذایی، طراحی‌شده است.
وی ادامه داد بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده می‌شود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده‌شده است.
همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف‌کننده می‌دهد تا ماده غذایی مناسب و کم‌خطرتری را انتخاب کند.
نافعی در ادامه در خصوص برچسب رهگیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآورده های سلامت محور) گفت: یکی از شاخص های بررسی اصالت فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی ابزاری برای نظارت مردمی برمحصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرف کنندگان و مراجع تایید کننده جهت تضمین اصالت وسلامت کالا است.
همچنین در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسب‌های قدیمی، برچسب‌های جدید و برچسب‌های تقلبی و نامعتبر، برچسب رهگیری اصالت کالا، شناسه رهگیری، بارکد میله ای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد 16 رقمی، سامانه‌های استعلام اصالت به‌صورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 244481
خدیجه  آب پر
تهیه کننده

خدیجه آب پر