برگزاری دوره های آموزشی اهمیت تغذیه سالم و سبک زندگی مناسب و آشنایی با برچسب کنترل اصالت اقلام سلامت محور
به مناسبت هفته سلامت، آموزش تغذیه سالم و سبک زندگی مناسب و آشنایی با برچسب کنترل اصالت اقلام سلامت محور با هدف افزایش آگاهی مردم در اداره سلامت منطقه 11 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، صبح امروز 6 اردیبهشت 1404 دوره های آموزشی اهمیت تغذیه سالم و سبک زندگی مناسب و آشنایی با برچسب کنترل اصالت و سلامت اقلام سلامت محور در اداره سلامت منطقه 11برگزار شد.
در این دوره مهندس نافعی درخصوص آداب صحیح غذا خوردن از جمله رعایت تعادل، تنوع و تناسب در برنامه غذایی، توجه به طعم غذا به جای زیاد غذا خوردن، انتخاب بشقاب غذای سالم، استفاده از طعم دهنده ها و چاشنی های طبیعی به جای قند و نمک توضیح لازم را ارائه نمود.
همچنین به اهمیت نوشیدن مایعات کافی در طی روز و انتخاب نوشیدنی های سالم به جای نوشیدنی های حاوی قند توصیه کرد و افزود: هنگام خرید محصولات غذایی و آشامیدنی باید به نشانگر رنگی تغذیه ای توجه کرد، از طریق جدول نشانگرهای رنگی مصرف کننده میزان مصرف قند، نمک، چربی و اسید چرب ترانسی که از طریق مصرف فرآورده های غذایی دریافت می کند را می داند و از این طریق رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت می کند.
وی یادآور شد: نشانگر رنگی کمک می کند زمانی که تصمیم به خرید یک محصول غذایی و آشامیدنی داریم در یک نگاه ارزیابی و انتخاب مناسب داشته باشیم. سبز به معنی «کم»، ما را به یک انتخاب سالمتر راهنمایی می کند؛نارنجی به معنی «متوسط» و ما را به یک انتخاب نسبتا خوب راهنمایی میکند و قرمز به معنی مقادیر زیاد در ماده غذایی است که باید دقت کرد با توجه به شرایط جسمانی و فعالیت فیزیکی، چه زمان و چه مقدار مصرف کنیم.
در ادامه مهندس صادقی در ابتدا به معرفی فرآورده های سلامت محور و نحوه استعلام و بررسی اصالت کالاهای سلامت محور پرداخت و گفت: این فرآورده ها شامل تمام فرآورده هایی است که تحت نظر سازمان غذا و دارو است و کنترل اصالت فرآیندی است که در آن مصرف کننده و یا هر شخص ذینفع تعریف شده دیگر می تواند مستقل از فرآیند رهگیری و ردیابی، بوسیله راه ها و ابزارهای استعلام ایجاد شده در سامانه TTAC و پاسخ های دریافتی، از تقلبی و یا اصل بودن فرآورده آگاه شود.
کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در ادامه با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو تمام وارد کنندگان محصولات سلامت محور وارداتی را مکلف کرده تا روی محصولاتشان برچسب اصالت نصب کنند، به معرفی مشخصات برچسب رهگیری اصالت کالا پرداخت و گفت: مشخصات برچسب ها شامل GTIN، شناسه اصالت ۱۶ رقمی، UID، سری ساخت، تاریخ انقضا، بارکد دو بعدی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد، تا مصرف کننده بتواند با استفاده از سامانه TTAC اصلی بودن و سلامت محصول را بررسی کند.
وی افزود: الصاق برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا بر روی محصولات سلامت محور شرط لازم بوده اما کافی نمی باشد و به منظور بررسی اصالت کالا میتوان برچسب اصالت را از سه طریق ارسال پیامک به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ و یا مراجعه به این سامانه و یا از طریق نصب اپلیکیشن TTAC برروی تلفن همراه امکانپذیر است.
وی در پایان در خصوص انواع پیام دریافتی بعد از ارسال پیامک توضیحاتی ارائه داد و تاکید کرد: حتما سری ساخت و تاریخ انقضای روی برچسب اصالت کالا با تاریخ انقضا و سری ساخت درج شده برروی کالا مطابقت داده شود و شماره سامانه پیام کوتاه برای استعلام شناسه اصالت کالا فقط شماره 20008822 است و هیچ تضمینی برای سلامت محصولات خوراکی، بهداشتی و دارویی وارداتی فاقد برچسب اصالت وجود ندارد.
همچنین در راستای اجرای برنامههای گرامیداشت هفته سلامت، غرفه آموزشی با حضور مهندس سیفی کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در بوستان دامپزشکی
برپا شده و پوسترهای آموزشی توزیع گردید.
ارسال به دوستان