• تاریخ انتشار : 1399/11/28 - 17:34

در کمیسیون مشترک امور داروخانه‌های سه دانشگاه تهران مطرح شد:

فروش اینترنتی دارو در داروخانه‌ها‌ ممنوع است

کمیسیون مشترک امور داروخانه‌های سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهیدبهشتی باهدف ایجاد وحدت رویه در بررسی تخلفات داروخانه‌ها در بحث فروش اینترنتی و نحوه انتخاب داروخانه منتخب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، کمیسیون مشترک امور داروخانه‌های سه دانشگاه تهران، ایران و شهید بهشتی باهدف ایجاد وحدت رویه در بررسی تخلفات داروخانه‌ها در بحث فروش اینترنتی و نحوه انتخاب داروخانه منتخب با حضور دکتر محمدرضا شانه ساز معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر جلیل کوهپایه زاده رئیس داتشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر حیدر محمدی مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان، دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر فاطمه فتحی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر سید علیرضا مرتضوی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر سید حمید خویی رئیس انجمن داروسازان تهران، مدیران و اعضای کمیسیون های امور داروخانه‌های سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهیدبهشتی در محل سالن حکیم طبقه هشتم سازمان مرکزی دانشگاه روز شنبه 25 بهمن 99 برگزار شد.

نگاه ما به‌عنوان دانشگاه، سلامت مردم است

در ابتدای جلسه دکتر منان حاجی محمودی ضمن خیرمقدم به مدعوین و تبریک حلول ماه رجب و میلاد باسعادت امام محمدباقر (ع) و دستور کار جلسه را با محوریت دو موضوع ایجاد وحدت رویه در بررسی تخلفات داروخانه‌ها در بحث فروش اینترنتی و نحوه انتخاب داروخانه منتخب عنوان کرد.
معاون غذا و دارو گفت: نگاه ما به‌عنوان دانشگاه، سلامت مردم است و باید قانونمند با الگوگیری از بخش‌های مختلف راه درست برای نقل‌وانتقال دارو و سلامت مردم را در نظر بگیریم.
وی همچنین با اشاره به‌اصطلاح «داروخانه اینترنتی» که به‌تازگی رواج یافته، ‌اظهار کرد: عبارت دقیق مجوزهایی که تحت عنوان داروخانه اینترنتی صادر می شوند «فروش اینترنتی فرآورده‌های سلامت غیردارویی» است و مردم باید توجه کنند که نباید هیچ‌گونه دارویی در داروخانه اینترنتی به فروش برسد.
وی با اشاره به محصولات مجاز برای فروش در داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی، ادامه داد: محصولات آرایشی و بهداشتی، مکمل‌های تغذیه‌ای و ورزشی، شیر خشک، گیاهان دارویی به‌صورت فرآوری نشده، دم‌نوش، فرآورده‌های طبیعی و سنتی حاوی گیاهان دارویی و ملزومات مصرفی پزشکی ازجمله کالاهای مجاز به فروش در داروخانه اینترنتی است.

آثار زیانبار جرائم و تخلفات عرضه دارو در فضای مجازی
دکتر محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه جلسه با تبریک ماه رجب و آرزوی سلامتی برای تمام مردم دنیا در برابر بلایا اظهار داشت: با توجه به گزارش‌های دریافتی، سایت‌هایی به نام داروخانه مجازی با نام‌های (داروخانه آنلاین، مثبت سبز، ایزی دارو، سلام دارو و عناوین مشابه) نسبت به تبلیغ و فروش اینترنتی دارو و مکمل (دارویی، تغذیه‌ای، ورزشی و رژیمی) اقدام می‌کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: جرائم و تخلفات مذکور در فضای مجازی، ارتباط مستقیم با سلامت و بهداشت عمومی داشته و اغلب آثار زیانبار آن غیرقابل‌جبران بوده و حائز شرایط اخذ نماد اعتماد الکترونیکی نیستند.
وی افزود: ضرورت دارد که به‌صورت فوری و بدون فوت وقت مراتب مورد پیگیرد قانونی قرار گیرند؛ که با نظرخواهی  از اعضاء در جلسه، پیشنهادها و راه‌کارهای لازم موردبررسی قرار گرفت.
دکتر شانه ساز ادامه داد: با رعایت مقررات مربوط به تبلیغ و فروش اقلام غیر دارویی توسط داروخانه‌های حقیقی، مجوز ارائه خدمات آن‌ها در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ناظر محل صادر می‌شود.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: تخلفات احتمالی داروخانه‌های مورداشاره توسط دانشگاه مربوطه به طور مستقیم پیگیری می‌شود.
در این جلسه مقرر شد انجمن داروسازان هر چه سریع‌تر راه‌کارهای پیشنهادی برای جلوگیری از موضوع فروش اینترنتی دارو در داروخانه را با پروپوزال‌های مناسب پیگیری و در دست اقدام قرار دهد؛ سه دانشگاه مجدداً نامه مشترک به تمام داروخانه‌های تحت پوشش خود در خصوص عدم فروش اینترنتی دارو را اعلام کنند.
در ادامه با توجه به اطلاع رسانی قبلی سه دانشگاه به داروخانه های استان تهران مقرر شد در مورد داروخانه های متخلف لغو قرار داد بیمه ها به مدت یک ماه از ابتدای اسفند ماه سال جاری صورت پذیرد.
همچنین داروخانه های منتخبی که اقدام به فروش اینترنتی دارو نموده اند از لیست داروخانه های منتخب دانشگاه حذف شوند.

• گروه خبری : اخبار مدیریت دارو,اخبار معاونت