• تاریخ انتشار : 1403/08/02 - 08:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 141
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مصاحبه رادیویی

گفتگو دکتر برادران با رادیو تهران ما،سلامت به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها

گزارش رادیویی مدیراداره نظارت و پایش فراورده های سلامت به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها در رادیو تهران ما،سلامت انجام شد.

گفتگو دکتر برادران با رادیو تهران ما،سلامت به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، دکتر حنانه برادران مدیراداره نظارت و پایش فراورده های سلامت به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها با رادیو تهران در خصوص توجه به اهمیت آگاه سازی در خصوص انواع مسمومیت ها و اقدامات درمانی در مواجهه با فرد مسموم در تاریخ اول آبان 1403 گفتگوکرد.

وی افزود: یکم تا هفتم آبان ماه هر سال به عنوان "هفته پیشگیری از مسمومیت ها" نامگذاری شده است. در این هفته برنامه های آموزشی در راستای افزایش آگاهی عموم و کادر درمان در حوزه انواع مسمومیت و تحلیل آمار مسمومیتهای مراجعه شده به مراکز درمانی انجام می شود.

دکتر برادران تصریح کرد: طبق این آمار در سال 1402 و نیمه اول سال 1403بیشترین موارد مسمومیتی که به بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کرده بودند مربوط به مسمومیت مواد شیمیایی و دارویی بوده است و یکی از شایعترین علل بروز مسمومیت کشور ما و حتی جهان مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است.

وی در ادامه گفت: مقادیر بالای برخی از داروهای به‌ظاهر کم‌خطر، می‌تواند برای فرد، خصوصاً کودکان و افراد مسن کشنده باشد ،بروز مسمومیت توسط برخی داروها هر چند ممکن است منجر به مرگ نشود ولی مقادیر بالای آن باعث آسیب دائمی مثلا کبد و کلیه می شود، بنابراین برای حفظ سلامت افراد خانواده لازم  است به نکات زیر توجه شود:

1- عدم توجه به میزان مصرف دارو، مصرف داروها در تاریکی، همراه با خواب آلودگی و مصرف خودسرانه داروها، می تواند منجر به مسمومیت های دارویی شوند. بنابراین باید از مصرف خودسرانه دارو یا میزان بالای آن خودداری نمود و حین مصرف دارو حتما باید برچسب و میزان مصرف را با دقت خواند.

2- داروها باید در بسته بندی اولیه آنها نگهداری شوند تا در صورت مصرف اشتباهی، اطلاعات لازم در اختیار کادر درمان قرار گیرد. همچنین در برخورد با فرد مسموم غیر هوشیاری که در کنارش بسته‌های داروی خورده شده وجود دارد، ضمن حفظ خونسردی خود و عدم القاء استفراغ در این فرد، بسته‌های دارویی را همراه بیمار به بیمارستان ببرند.

3- بهتر است داروهای بیمار افسرده و یا بیمارانی که تعادل رفتاری ندارند و یا افرادی که سابقه اقدام به خودکشی دارند را دور از دسترس ایشان قرار داده و مراقبت دقیقی در خصوص میزان داروی مصرفی ایشان به عمل‌ آید.

4-افراد سالمند به دلیل تشابه ظاهری شکل داروها، ابتلا به فراموشی، عدم اطلاع از نام داروها، بی‌سوادی یا کم‌سوادی و یا نا خوانا بودن مقادیر مصرفی دارو مندرج روی جعبه دارویی، بیشتر در معرض مسمومیت قرار می گیرند. بنابراین لازم است که بر مصرف داروی افراد مسن خانواده نظارت داشت.

5-گروه پرخطر دیگر، کودکان زیر 5 سال هستند، که پرخطرترین گروه سنی ازنظر بروز مسمومیت هستند. عمده‌ترین موارد مسمومیت در کودکان در اثر خوردن داروها، مواد شیمیایی و محصولات خانگی خطرناک مانند جرم گیر ، مواد شوینده، سفیدکننده ولوله بازکن، لاک پاک‌کن (استون) داروها و گیاهان سمی بوده است.

6- لازم است همواره پس از استفاده از مواد شیمیایی سریعاً درب آن را بسته و آن را در کمدهای دارای قفل و دور از دید و دسترس کودکان قرار داد. هیچ‌گاه این فرآورده‌ها را در ظرف مواد خوراکی (مانند بطری نوشابه) نگهداری ننمود. این عمل سبب خورده شدن اتفاقی این مواد توسط کودکان می‌شود. اگر کودکی نفت را ببلعد کشنده نیست ولی اگر کودک وادار به استفراغ شود این امر می‌تواند منجر به مرگ وی شود.

7- از دسترسی کودکان به اسباب‌بازی‌های دارای باتری، خصوصاً باتری‌های دیسکی و مینیاتوری جلوگیری شود.

دکتر برادران در پایان خاطر نشان کرد: در برخورد با فرد مسموم ، ضمن حفظ خونسردی خود، باید برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه، هرچه سریع‌تر با شماره تلفن مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم190 داخلی داخلی3 -کد2  و یا اورژانس 115 تماس بگیرند

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 282026
ادمین  پایش
تهیه کننده:

ادمین پایش

صوت

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه