• تاریخ انتشار : 1398/07/22 - 16:01
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 114
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مصاحبه رادیو تهران با مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو دانشگاه به مناسبت هفته جهانی غذا

مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو در گفتگوی تلفنی با رادیو تهران به مناسبت هفته جهانی غذا در خصوص نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات خوراکی صحبت کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو تهران؛ دکتر ابوالفضل نجاریان مشاور اجرایی معاونت غذا و دارو روز یکشنبه 21 مهر 98 در گفتگوی تلفنی با رادیو تهران در خصوص دستورالعمل و راهنمای نشانگر رنگی تغذیه ای به منظور افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقاء سلامت جامعه صحبت کرد.
دکتر نجاریان ضمن عرض تبرک هفته جهانی غذا گفت: محصولات خوراکی عرضه شده باید مطابق ضوابط و قوانین سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارای پروانه ساخت معتبر باشند.
 وی در ادامه در خصوص نحوه استفاده از نشانگرهای رنگی به عنوان راهنمای تغذیه ای توضیح داد و گفت:  اطلاعات درج شده باید شفاف، خوانا و غیر قابل پاک شدن باشند، درج هرگونه اطلاعات که باعث گمراهی مصرف کننده شود ممنوع بوده و جرم محسوب می شود و هدف از نشانگرهای رنگی کمک به مصرف کننده به منظور شناسایی ویژگی های تغذیه ای محصول است تا با توجه به شرایط جسمی، وضعیت سلامتی و فعالیت فیزیکی نیازهای شخصی، انتخاب آگاهانه داشته باشند. درج نشانگر های رنگی تغذیه ای برای محصولات بسته بندی شده که دارای قند ، نمک یا چربی می باشند الزامی است.
مشاوراجرایی معاونت غذا و دارو افزود: بخشهای هشت گانه معرفی و طراحی نشانگر های رنگی تغذیه ای شامل آرم سازمان غذاودارو، معیار و اندازه سهم قابل فهم و ارزیابی، میزان انرژی در هر سهم بر حسب کیلو کالری، شاخصهای مورد ارزیابی (مواد مغذی مورد ارزیابی)، مقدار عددی و واحد اندازه گیری شاخصهای مورد ارزیابی در اندازه سهم، نشانگر های رنگی (رنگهای تعیین شده برای هر شاخص)، راهنمای رنگها و شماره پروانه های بهداشتی تولید و ورود می باشد.
دکتر نجاریان در ادامه گفت: در معیار و اندازه سهم قابل فهم، اظهارات باید شفاف باشد و از گمراه شدن  مصرف کننده در خصوص میزان سهم بسته و تعداد سهم در آن بسته جلوگیری نماید؛ نحوه تعیین میزان  و اندازه هر سهم  به عهده واحد تولیدی  است و در محصولات نیمه آماده، میزان و مقدار محصول نهائی مطابق دستورالعمل تهیه معیار خواهد بود.
وی در پایان گفت: نشانگر های راهنمایی تغذیه ای جزئی از برچسب است و باید در محل قابل دید و با فونت مناسب و خوانا باشد. درج  نشانگرهای راهنمای تغذیه ای بر روی محصولات شکر، قند، نمک، آب مجاز نیست؛ درج  نشانگرهای راهنمای تغذیه ای بر روی آن دسته از محصولات خام کشاورزی که فقط عملیات فراوری فیزیکی انجام شده است و هیچگونه افزودنی یا ماده دیگر اضافه نشده باشد (فراوری نشوند و خالص باشند) اختیاری ( مانند سبزیجات -عرقیات- خرما –ادویه جات خالص – عسل – حبوبات-ودمنوشهای خالص و طبیعی) و در صورتی که فرموله شوند اجباری است.

 

 



  • گروه خبری : اخبار مدیریت غذا,اخبار معاونت
  • کد خبر : 244629
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه