به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها
مسمومیت با گاز منوکسید کربن یکی از مرگبارترین انواع مسمومیت ها است
در سومین روز از هفته پیشگیری از مسمومیت ها،پایگاه اطلاع رسانی و آموزش پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن با هدف آموزش و ارتقاء آگاهی عموم مردم در بیمارستان سینا برپا شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو:کارشناسان مدیریت نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو دانشگاه در سومین روز از هفته پیشگیری از مسمومیت ها پایگاه آموزش و اطلاع رسانی با موضوع "چگونه از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن پیشگیری کنیم؟"در بیمارستان سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران برپا کردند.
در این پایگاه دکتر راضیه مالمیر کارشناس مدیریتنظارت و پایش مصرف فراورده های سلامت گفت:گاز منوکسید کربن گازی بی رنگ و بی بو و بدون طعم و غیر محرک هست که در اثر سوختن ناقص سوخت های فسیلی مثل نفت و گاز و بنزین ، دود اگزوز و سوختن ذغال چوب حاصل میشود .
وی افزود:با شروع فصل سرما باید قبل از راه اندازی مجدد وسایل گرمایشی گاز سوز و نفتی منزل، جهت پیشگیری از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن از نصب صحیح و کارکرد مناسب دودکش ها اطمینان حاصل کرد.
دکتر مالمیر در ادامه تصریح کرد: استفاده از بخاری های بدون دودکشتنها در محیط هایی که دارای تهویه و جریان مناسب هوا می باشد مجاز است و باید از بکار بردن وسایل در محیط های بسته و فاقد جریان هوا خودداری کرد.
در ادامه دکتر مائده دهاقین کارشناس دارویی نیز درخصوص علائم مسمومیت با مونوکسید کربن در کودکان خاطر نشان کرد: تهوع ، استفراغ و اسهال از علائم مسمومیت با منوکسید کربن در کودکان است ، تماس طولانی مدت با مونوکسید کربن نیز منجر به بروز اختلالات رفتاری ، کاهش حافظه و ضریب هوشی در کودکان می شود .
وی در پایان تاکید کرد: اولین اقدام در برخورد با فردی که با گاز منوکسید کربن مسموم شده است، انتقال مصدوم به هوای آزاد است، در صورت قطع تنفس بیمار مسموم با منوکسیدکربن و گاز های دیگر ، باید احیای قلبی عروقی را آغاز نمایید.
ارسال نظر