• تاریخ انتشار : 1402/12/07 - 08:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 96
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور برگزار شد

جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور باهدف افزایش آگاهی مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) در خصوص نشانگر رنگی تغذیه‌ای و برچسب کنترل اصالت و سلامت برگزار شد.

جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور برگزار شد

به گزارش روابط عمومیدانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور  باهدف افزایش آگاهی مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) در خصوص نشانگر رنگی تغذیه‌ای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا روز صبح امروز 7 اسفند  1402 با حضور کارشناس اداره نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی این معاونت در محل کانون فرهنگی بصیرت کمیته امداد امام خمینی(ره) برگزار شد.
در این جلسه مهندس صبا صادقی کارشناس نظارت بر مواد غذایی گفت: نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای که بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده می‌شود، درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، اصلاح الگوی مصرف و به منظور ارتقاء سلامت جامعه بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی درج می شود.
وی افزود: : با توجه به خطرات مصرف بی‌رویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلی‌لیتر ماده غذایی، طراحی‌شده است.
مهندس صادقی ادامه داد: بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده می‌شود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده‌شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف‌کننده می‌دهد تا ماده غذایی مناسب و کم‌خطرتری را انتخاب کند .کارشناس نظارت بر مواد غذایی افزود: تغذیه سالم، علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین می‌کند، باعث می‌شود تا هزینه‌های درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم و بعضاً آلوده نیز کاهش چشمگیری یابد.

مهندس  صادقی در ادامه در خصوص برچسب رهگیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآورده های سلامت محور) گفت: یکی از شاخص های بررسی اصالت فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایش بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی نظیر شکلات، بیسکویت، آدامس، انواع کرم، شامپو، رنگ مو، خمیردندان و سایر محصولات، ابزاری برای نظارت مردمی برمحصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرف کنندگان و مراجع تایید کننده جهت تضمین اصالت وسلامت کالا است.
وی همچنین در ادامه در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسب‌های قدیمی، برچسب‌های جدید و برچسب‌های تقلبی و نامعتبر، برچسب رهگیری اصالت کالا، شناسه رهگیری، بارکد میله ای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد 16 رقمی، سامانه‌های استعلام اصالت به‌صورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد.
توضیح این که در این جلسه، در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت محصول که شماره هفت‌رقمی با فرمت شبیه 14498/34، پروانه بهداشتی ورود، مواد تشکیل‌دهنده و آرم سازمان غذا و دارو آموزش داده شد.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت غذا,اخبار معاونت
  • کد خبر : 260436
ادمین  روابط عمومی
تهیه کننده

ادمین روابط عمومی

جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور برگزار شد جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور برگزار شد جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور برگزار شد جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور برگزار شد جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور برگزار شد جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور برگزار شد جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور برگزار شد