• تاریخ انتشار : 1403/05/15 - 10:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 90
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از هپاتیت در سرای محله وصال

واحد نظارت و پایش اقلام سلامت دانشگاه به منظور حفظ و ارتقای سلامت جامعه جلسه آموزشی پیشگیری از هپاتیت را در سرای محله وصال برگزار کرد.

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از هپاتیت در سرای محله وصال

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی پیشگیری از هپاتیت به مناسبت روز جهانی هپاتیت با حضور دکتر مائده رستمیان کارشناس اداره واحد نظارت و پایش اقلام سلامت، در تاریخ 15 مرداد 1403سرای محله وصال برگزار شد.

درابتدای این جلسه دکتر رستمیان گفت: هپاتیت یک بیماری التهابی کبد وشکل رایج آسیب کبدی است و در سطح جهان 354 میلیون مورد مبتلا به هپاتیت B و C زندگی می کنندکه از این تعداد 296 میلیون نفرآلوده به هپاتیت B مزمن و 68 میلیون نفر هم آلوده به هپاتیت C مزمن هستند.

وی افزود: بافت کبد با تولید یک سری پروتئین (کلاژن و گلیکو پروتئین) درصدد ترمیم خود برمی آید و تجمع این پروتئین های اضافی باعث ایجاد سیروز می شوند (روند بهبودی شامل ایجاد بافت اسکار است) ،آسیب مکرر به کبد می تواند آنقدر شدید باشد که کبد دیگر قادر به عملکرد طبیعی خود نباشد.

دکتر رستمیان اظهار داشت: بسیاری از افراد مبتلا به سیروز علامتی ندارند، علایم در صورت بروز عبارتنداز: شامل تورم در شکم و پا و تجمع مایع در ریه ها،کبودی یا خونریزی، مشکل در تنفس، احساس پری در شکم، زردی و کما است.

وی در ادامه در خصوص هپاتیت سمی یادآورشد: در هپاتیت سمی، التهاب کبد، ناشی از داروها، مکمل های گیاهی یا رژیمی یا مواد شیمیایی مضر است . شکم درد ، تهوع استفراغ ،کاهش اشتها و زردی پوست و سفیدی چشم  از علائم این بیماری است.

دکتر رستمیان تصریح کرد: بسیاری از داروها توسط کبد تجزیه میشوند بنابراین بهتر است قبل از شروع یک دارو جدید با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

وی در پایان خاطر نشان کرد: بیماران مبتلا به بیماری کبدی باید هر ده سال یکبار واکسیناسیون استاندارد دریافت کنند و با توجه به اینکه هیچ رژیم غذایی خاصی برای بهبود هپاتیت نشان داده نشده ،یک رژیم متعادل و سالم داشته باشید و وزن طبیعی خود را حفظ کنید ، از مصرف الکل اجتناب کرده و فراموش نشود که هم داروهای تجویز شده توسط پزشک و هم داروهای بدون نسخه (و اغلب در دوزهای بیش از حد معمول) می توانند باعث آسیب کبدی شوند.

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 273668
کلمات کلیدی
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه