برگزاری جلسه آموزشی انتخاب صحیح محصولات سلامت محور
جلسه آموزشی انتخاب صحیح محصولات سلامت محور با محوریت توجه به نشانگر رنگی تغذیه ای، کاهش مصرف قند، نمک، چربی و اموزش برچسب اصالت کالا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی انتخاب صحیح محصولات سلامت محور باهدف افزایش آگاهی دانش آموزان در خصوص نشانگر رنگی تغذیهای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا صبح امروز 19 اسفند 1402 با حضور مهندس بیتا نافعی کارشناس اداره نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی این معاونت در محل دبیرستان دخترانه جمهوری اسلامی برگزارشد.
در این جلسه مهندس نافعی کارشناس نظارت بر مواد غذایی گفت: یکی از مهمترین ارکانی که باعث میشود فرد، خود را سالم بداند و عضوی از جامعه سالم باشد، استفاده از محصولات سلامت محور است.
وی افزود: نشانگرهای رنگی تغذیهای که بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده میشود، درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرفکنندگان، اصلاح الگوی مصرف و به منظور ارتقاء سلامت جامعه بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی درج می شود.
مهندس نافعی تصریح کرد: با توجه به خطرات مصرف بیرویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی طراحیشده است.
کارشناس اداره نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی ادامه داد: بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده میشود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفادهشده است.
وی در ادامه در خصوص برچسب رهگیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآورده های سلامت محور) گفت: یکی از شاخص های بررسی اصالت فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایش بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی نظیر شکلات، بیسکویت، آدامس، انواع کرم، شامپو، رنگ مو، خمیردندان و سایر محصولات، ابزاری برای نظارت مردمی برمحصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرف کنندگان و مراجع تایید کننده جهت تضمین اصالت وسلامت کالا است.
توضیح این که در این جلسه، در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت محصول که شماره هفترقمی با فرمت شبیه 14498/34، پروانه بهداشتی ورود، مواد تشکیلدهنده و آرم سازمان غذا و دارو آموزش داده شد.
ارسال به دوستان