بحث اصلی حقوق شهروندی اداره جامعه است
شهروندی، بیانگر ارتباط میان حقوق مسئولیت ها و مشارکت هایی است که برای هرنوع اداره ای لازم و ضروری است .
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو در حاشیه جلسه شورای مدیران که صبح امروز 12 دی 1402 در دفتر معاونت غذا و دارو برگزار شد،دکتر سید اسمعیل سادات ابراهیمی معاون غذاو دارو دانشگاه در خصوص صیانت از حقوق شهروندی گفت: بحث شهروندی رابطه بین دولت و اعضای دولت است و در علم سیاست، دانش و حقوق و فقه سیاسی جایگاه ویژه ای دارد.
وی افزود: شهروندی اصلی است که بر روابط دولت و اعضای جامعه نظارت دارد یعنی از یک سو، به امتیازات دولت و حقوق افراد و از دیگرسو،به مناسبات و فرایندهای تاریخی مربوط می شود. پیوندهای میان فرد و جامعه را در قلب حقوق، تعهدات و مسئولیت ها منعکس می کند و چهارچوبی برای تعامل افراد،گروه ها و نهادها است.
معاون غذا و دارو دانشگاه با اشاره به قدمت مفهوم شهروندی از دوره یونان باستان گفت: در دوران مدرن با ازهم پاشیدگی سیستم حکومتی دوران ماقبل مدرن مغرب زمین و با اوج لیبرالیسم و مردم سالاری خاص این دوران مفهوم شهروندی رشد کرده و به عبارتی به مردم یک شهر و موضوعات با آن اشاره دارد.
وی اظهار داشت: شهروند فردی است که در ساختار اجتماعی،سیاسی،فرهنگی و اقتصادی جامعه حضور داردو در تصمیم سازی،تصمیم گیری و شکل دهی آن مستقیم یا غیر مستقیم موثر است.بنابراین شهروندی به وضع رابطه میان شخص و جامعه ای سیاسی گفته می شود که براساس آن،ملزم به وفاداری و موظف به حمایت است .
دکتر سادات ابراهیمی در ادامه با اشاره به آیه " لقد کرمنا بنی آدم .."( سوره اسراء70) که: قرآن کریم انسان را موجودی صاحب کرامت از جانب خداوند می داند تصریح کرد: هنگامی که بپذیریم انسان گوهری کریم و ارزشمند است،خواه ناخواه بر این باور خواهیم بود که نه تنها آزادی،امنیت و... حق اوست،بلکه باید به گونه ای تفسیر و تنظیم شوند که با کرامات وی سازگار باشند.
وی در پایان : نظم بخشیدن به امور سیاسی و اجتماعی مردم و اجرای قانون- رسیدگی به امور مالی و تقسیم عادلانه بیت المال- مبارزه با دشمنان اسلام به منظور برقراری امنیت و آسایش مردم و گسترش آبادانی و توسعه کشور را از اهداف کلی حقوق شهروندی از دیدگاه حضرت علی (ع) بیان کرد.
ارسال به دوستان