سنین مدرسه، مهمترین دوران شکل گیری عادات غذایی و شیوه زندگی است
تغذیه صحیح و سالم نه تنها بر روی رشد جسمی بلکه موجب افزایش یادگیری و رشد تحصیلی دانش آموزان شده و در نهایت در تسریع روند توسعه و بهره وری ملی نقش بسزایی را ایفاء می کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، معاونت غذا و دارو، مهندس زهرا کامرانی کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو صبح امروز 17 بهمن 1402با حضور در دبستان دخترانه سمیه اسلامشهر درخصوص آشنایی و نیازهای تغذیه ای دانش آموزان صحبت کرد.
وی در ابتدا در خصوص اهمیت توجه به رشد و نقش تغذیه در سنین مدرسه گفت: به دلیل بالا بودن سرعت رشد، نیازهای غذایی دانش آموزان افزایش پیدا می کند و تغذیه ی صحیح در افزایش توانمندیهای ذهنی مناسب دانش آموزان نقش مهمی دارد.
کارشناس تغذیه افزود: در کودکان، نیاز به انرژی بدلیل تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرک و سرعت رشد، متفاوت و در دوران مدرسه رشد کودکان نسبتاً یکنواخت است و سال های آخر دبستان مقارن با شروع جهش رشد به ویژه در دختران است.
وی تصریح کرد: میان وعده هایی مثل ساندویچ نان و تخم مرغ، ساندویچ مرغ، کتلت، شیر و کیک منابع خوب پروتئین هستند.
مهندس کامرانی با اشاره به نقش ویتامین ها و املاح معدنی در سلامتی کودکان یادآور شد: میوه ها و سبزیجات منبع مهم ویتامین ها بوده که شایع ترین آن ها عبارتند از ویتامین ها ی A و D و املاح ید،آهن و کلسیم است.
کارشناس تغذیه در ادامه به نقش مهم ویتامین D در رشد استخوانی دانش آموزان تاکید کرد و گفت: مهمترین منبع آن نور مستقیم آفتاب و تشویق دانش آموزان به ورزش و بازی در فضای باز است که باعث تأمین این ویتامین می شود.
وی همچنین اهمیت مصرف صبحانه را برای دانش آموزان الزامی دانست و اظهار داشت: چون تغذیه صحیح بر میزان قدرت یادگیری موثر است، در نتیجه افزایش نسبی قند خون موجب بهبود عملکرد مغز و در نتیجه یادگیری می شود و چنانچه مدت زمان ناشتایی طولانی شود، نگهداری قند خون در سطح مطلوب دشوارتر می شود و یادگیری و تمرکز حواس مختل می گردد. همچنین: والدین باید سحرخیزی،ورزش و نرمش صبحگاهی و صبحانه خوردن در محیط گرم خانواده را به فرزندان بیاموزند.
مهندس کامرانی در پایان خاطر نشان کرد: مواد غذایی که در بوفه عرضه می شوند، نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دانش آموزان و ایجادعادات غذایی مناسب در آنها دارد.لیست مواد خوراکی غیر مجاز( انواع پفک ها،یخمک،آدامس و ....) باید در معرض دید دانش آموزان نصب گردد و مواد غذایی که عرضه می شود، می بایست دارای پروانه بهداشتی و علامت استاندارد بوده و تاریخ مصرف و انقضای آن کنترل گردد.
ارسال به دوستان