جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور برگزار شد
جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور باهدف افزایش آگاهی مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) در خصوص نشانگر رنگی تغذیهای و برچسب کنترل اصالت و سلامت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومیدانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی انتخاب کالای سلامت محور باهدف افزایش آگاهی مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) در خصوص نشانگر رنگی تغذیهای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا روز صبح امروز 7 اسفند 1402 با حضور کارشناس اداره نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی این معاونت در محل کانون فرهنگی بصیرت کمیته امداد امام خمینی(ره) برگزار شد.
در این جلسه مهندس صبا صادقی کارشناس نظارت بر مواد غذایی گفت: نشانگرهای رنگی تغذیهای که بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده میشود، درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرفکنندگان، اصلاح الگوی مصرف و به منظور ارتقاء سلامت جامعه بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی درج می شود.
وی افزود: : با توجه به خطرات مصرف بیرویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلیلیتر ماده غذایی، طراحیشده است.
مهندس صادقی ادامه داد: بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده میشود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفادهشده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرفکننده میدهد تا ماده غذایی مناسب و کمخطرتری را انتخاب کند .کارشناس نظارت بر مواد غذایی افزود: تغذیه سالم، علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین میکند، باعث میشود تا هزینههای درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم و بعضاً آلوده نیز کاهش چشمگیری یابد.
مهندس صادقی در ادامه در خصوص برچسب رهگیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآورده های سلامت محور) گفت: یکی از شاخص های بررسی اصالت فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایش بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی نظیر شکلات، بیسکویت، آدامس، انواع کرم، شامپو، رنگ مو، خمیردندان و سایر محصولات، ابزاری برای نظارت مردمی برمحصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرف کنندگان و مراجع تایید کننده جهت تضمین اصالت وسلامت کالا است.
وی همچنین در ادامه در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسبهای قدیمی، برچسبهای جدید و برچسبهای تقلبی و نامعتبر، برچسب رهگیری اصالت کالا، شناسه رهگیری، بارکد میله ای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد 16 رقمی، سامانههای استعلام اصالت بهصورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد.
توضیح این که در این جلسه، در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت محصول که شماره هفترقمی با فرمت شبیه 14498/34، پروانه بهداشتی ورود، مواد تشکیلدهنده و آرم سازمان غذا و دارو آموزش داده شد.
ارسال به دوستان