آبمیوه طبیعی میان وعده ای سالم و مقوی برای دانش آموزان است
برنامه آموزشی راهنمای تغذیه سالم برای دانش آموزان با هدف آموزش و آشنایی دانش آموزان با تغذیه صحیح در دبیرستان دخترانه مکتب القران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، برنامه آموزشی راهنمای تغذیه سالم برای دانش آموزان صبح امروز 18 آذر 1402 با حضور مهندس زهرا کامرانی کارشناس ارشد تغذیه در دبیرستان دخترانه مکتب القرآن واقع در اسلامشهر برگزار شد.
در این برنامه مهندس کامرانی ضمن توضیح گروههای غذایی گفت: سبزی ها بدلیل اینکه منبع خوبی از فیبر، ویتامین A، ویتامین C، فولات، پتاسیم و منیزیم هستند از اهمیت زیادی برخوردار است و توصیه می شودکه در برنامه غذایی حداقل 3 واحد از گروه سبزیجات به خصوص سبزیهای برگ دار سبز تیره و رنگی ( هویج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و ...) گنجانده شود.
وی همچنین در خصوص گروه غذایی گوشت ها و جایگزینی آنها افزود:این گروه غذایی شامل پنیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، پرندگان و ماهی،انواع مغزها (بادام، گردو، فندق و ....)،انواع حبوبات شامل لوبیای چشم بلبلی،عدس، نخود و ... بوده که این منابع پروتئین و فیبر و آهن را تأمین می نماید.
کارشناس ارشد تغذیه تصریح کرد: توصیه می شود که در برنامه غذایی کودکان 2 واحد از این گروه گنجانده شود همچنین،استفاده از ماهی به دلیل اینکه منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا-3 می باشند، نقش مهمی در سلامت سیستم قلبی عروقی کودکان در سالهای آتی زندگی شان خواهد داشت.
مهندس کامرانی در ادامه یاداورشد: نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ آبپز )به دلیل وجود پروتئین فراوان در سفیده تخم مرغ (،نان و پنیر و خیار و گوجه،نان و حلوا شکری،نان و کره و عسل،عدسی،خوراک لوبیا چیتی وحلیم از سالمترین مواد غذایی برای صبحانه دانش آموزان است.
وی در خصوص مصرف میان وعده ها برای دانش آموزان گفت: آبمیوه طبیعی میتواند یک میان وعده سالم و مقوی برای مدرسه باشد.آبمیوههای ۱۰۰ درصد طبیعی، حاوی ویتامینها و مواد معدنی بسیار زیادی هستند؛ همچنین به هیدراتاسیون کودکان بسیار کمک میکنند؛ خصوصا که در این سن، جنبش و تحرک آنها بسیار زیاد است و به مایعات پرانرژی نیاز دارند. آبمیوههای صنعتی به دلیل داشتن شکر و مواد نگهدارنده، بهعنوان یک میانوعده سالم و مناسب شناخته نمیشوند.
کارشناس ارشد تغذیه در خصوص کم خونی ناشی از فقر آهن خاطر نشان کرد: فقر آهن مهمترین علت کمخونی تغذیه ای در کودکان است که باعث ایجاد گلبولهای قرمز کوچک و کاهش میزان هموگلوبین میشود.
وی در پایان نیز تاکید کرد :از غذاهایی غنی از آهن استفاده کنید، استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین ث (مثل پرتقال، گریبفروت، گوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز، لیمو ترش) باعث جذب بهتر آهن می شود، گوشت قرمز، ماهی یا مرغ را در برنامه غذایی بگنجانید،از مصرف چای بلافاصله بعد از غذا پرهیز کنید، از خشکباری مثل توت خشک، برگه آلو، انجیر خشک و کشمش استفاده کنید و غلات و حبوبات جوانه زده را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
ارسال به دوستان