• تاریخ انتشار : 1401/06/10 - 11:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 65
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دومین روز اجلاس مدیران نظارت برمواد غذایی و آشامیدنی برگزار شد

رئیس سازمان غذا و دارو: پنجره طلایی که امروزه برای ما ایجاد شده است راهی برای افزایش تعامل و همکاری بین ارگان های مختلف برای حل مشکلات مردم است

دومین روز و اختتامیه اجلاس مدیران نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سراسر کشور با حضور دکتر بهرام دارایی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، این اجلاس با حضور دکتر دارایی معاون وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر جلال غفارزاده معاون غذا و دارو دانشگاه، دکتر شاهپور علایی مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، دکتر فرامرز خدائیان مدیر کل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو و مدیران مواد غذایی و آشامیدنی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور روز پنجشنبه 10 شهریور 1401 درباغ موزه نگارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر غفارزاده از برنامه ریزی های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات به منظور بررسی راهکارهای افزایش تعامل برای تولید محصولات کشاورزی سالم و ایمن تشکر کرد و افزود: در رابطه با مزارع شناخته شده بدون شناسه در سطح استانها باید این تعامل و همکاری در مورد محصولات برتر هر استان مور توجه ویژه قرار گیرد.
در ادامه دکتر دارایی ضمن تاکید بر امنیت مواد غذایی به ویژه محصولات کشاورزی گفت: عامل 30 درصد سرطان ها و 30 درصد ناباروری ها ریشه در تغذیه ناسالم دارد؛ حتی ابوعلی سینا نیز در کتاب های خود به اهمیت تغذیه سالم برای حفظ سلامتی اشاراتی داشته است.
رئیس سازمان غذا و دارو عنوان کرد: پنجره طلایی که امروزه برای ما ایجاد شده است راهی برای افزایش تعامل و همکاری بین ارگان های مختلف برای حل مشکلات مردم است. ایجاد بستر همکاری بین سازمان حفظ نباتات و سازمان غذا و دارو را به فال نیک می گیریم و در زمینه تامین غذای سالم، در کنار بازرسی ها؛ برنامه های نظارت و آموزش حفظ سلامت نباتات از نظر آلودگی به آفت کش ها و سموم را نیز جز اولویت های خود قرار می دهیم.
وی افزود: از سالهای گذشته تفاهم نامه ای بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت جهاد کشاورزی منعقد شده است که باید تحت پیگیری و اجرای وسیع تر قرار گیرد. همین طور بهتر است در زمینه محصولات کشاورزی نیز همانند سامانه TTAC عملیات ردیابی و رهگیری انجام شود.
دکتر دارایی خاطرنشان کرد: ما برای حفظ سلامت مردم در کنار نظارت و آموزش، هزینه های لازم را تقبل می کنیم و از این به بعد رسالت معاونت تحقیقات و فناوری ما بیش از پیش در اختیار محصولات مورد نیاز مردم قرار می گیرد زیرا ارتقا هم افزایی در کشور باعث افزایش سطح سلامت جامعه خواهد شد.
در ادامه دکترعلایی مقدم با اشاره به اینکه 40 درصد امنیت غذایی دنیا وابسته به عوامل خسارت زا است از بین جمعیت هشت میلیارد نفری دنیا، امنیت غذایی 2/3 میلیارد نفر در جهان وابسته به سازمان های حفظ نباتات کشورها است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ضمن اشاره به عضویت سازمان حفظ نباتات کشور در مجامع بین المللی گفت: وظایف کلان این سازمان پیشگیری و مدیریت و مقابله با عوامل خسارت زا از جمله آفات، بیماری ها و علف های هرز است.
وی تاکید کرد: تشکیل «شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات کشاورزی» می تواند منجر به تسهیل نفوذ دانش و فناوری در حوزه سلامت کشور، ارتقا سلامت محصولات، بهره گیری از ظرفیت های تحقیقاتی و تولیدی در زمینه صنعت غذا خواهد شد.
در این جلسه دموی سامانه ثبت فرآورده IRC و نحوه تخصیص اعتبارات و بررسی مشکلات اجرای برنامه های نظارت و پایش و گزارش و پیشنهادات کارگروه ها، ارائه شد و اعضا در این زمینه به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در پایان مهندس زینب آقامحسنی مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران قطعنامه تدوین شده در اجلاس را قرائت کرد.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت غذا
  • کد خبر : 226990
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه