جلسه آموزشی نقش تغذیه صحیح و مداخلات دارویی بر سالمندان برگزار شد
بمناسبت روز جهانی سالمندان جلسه آموزشی نقش تغذیه صحیح و مداخلات دارویی با هدف آگاهی و آشنایی سالمندان ، صبح امروز 10 مهر 1402 در سرای محله عشرت آباد برگزار شد
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو،مهندس زهرا کامرانی کارشناس تغذیه اداره نظارت و پایش فراورده های سلامت معاونت غذا و دارو در ابتدای این جلسه آموزشی گفت:دوران سالمندی به 60 سال و بالاتر اطلاق می گردد ولی تغییرات سالمندی از سالها قبل آغاز می شود،توجه به تغذیه در این دوران، به دلیل تغییر نیازهای تغذیه ای بدن از اهمیــت به سزایی برخوردار است،نیاز سالمندان به مواد مغذی متأثر از داروها، بیماریها و پدیده های بیولوژیکی دوران میانسالی، سالمندی بوده و در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است، با افزایش سن، میزان متابولیسم بدن افت می کند.علت کاهش متابولیسم در حالت استراحت، کاهش بافت بدون چربی بدن (mass body Lean ) است که با افزایش سن تسریع می شود، کاهش توده بافت نرم عضلانی از سنین حدود 30 تا 40 سالگی آغاز می شود و کاهش توده عضلانی در مردان شایع تر از زنان است ، با افزایش سن، تجمع چربی در بدن افزایش و باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی و متابولیک می شود.
وی افزود؛در جهت محدود کردن دریافت انرژی ،توصیه می شود که مصرف غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی بیشتر و مواد شیرین و چربیها به حداقل برسد، از شاخص های مرگ و میر دوران سالمندی، کاهش آلبومین است.،کاهش سطح این فاکتور در سرم ارتباط مستقیمی با دریافت کم پروتئین و انرژی دارد ،سطح سرمی آلبومین کمتر از gr/dl 3به شدت با مرگ متعاقب آن ارتباط دارد.
ارسال نظر