• تاریخ انتشار : 1398/06/03 - 10:15
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 84
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

به همت آزمایشگاه کنترل غذا، دارو، تجهیزات پزشکی معاوت غذا و دارو دانشگاه

برگزاری دوره آموزشی آشنایی با سازمان بین المللی کدکس

دوره آموزشی آشنایی با سازمان بین المللی کدکس به منظور آموزش و توانمندسازی کارشناسان آزمایشگاه و اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی توسط مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا، دارو، تجهیزات پزشکی معاوت غذا و دارو دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ دوره آموزشی آشنایی با سازمان بین المللی کدکس به منظور آموزش و توانمندسازی کارشناسان آزمایشگاه و اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی با حضور دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و دارو و کارشناسان آزمایشگاه و اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی روز شنبه دوم شهریور ماه 98 در محل سالن اجتماعات ساختمان جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در ابتدای جلسه مهندس اعظم السادات مشکانی مدرس ضمن خیر مقدم به حاضرین هدف از برگزاری دوره آموزشی را آشنایی با ساختارهای بین المللی کدکس جهت تدوین استاندارد های مواد غذایی و تشویق کارشناسان برای حضور در کمیته های متناظر ملی و به اشتراک گذاشتن دانش فنی عنوان کرد.
در ادامه مهندس مشکانی به تعریف مفهوم کدکس مواد غذایی پرداخت وکدکس را در لغت به معنای آیین نامه، مقررات، نشانه و آلیمنتاریوس را به معنای مواد غذایی معرفی کرد.
وی در خصوص تاریخچه تشکیل کمیسیون کدکس غذایی افزود: در یازدهمین کنفرانس FAO در سال 1963 تشکیلات جدیدی تحت عنوان کمیسیون آیین نامه مواد غذایی codex Alimentarius Commission به منظور اجرای استانداردهای مشترک FAO/WHO در زمینه مواد غذایی به وجود آمد؛ و دو سازمان فوق الذکر به عنوان سازمان های والد کدکس شناخته می شود.
مهندس مشکانی حفظ منابع و بهداشت مصرف کنندگان، تسهیل روابط تجاری و هماهنگ شدن اقدامات انجام شده در زمینه مواد غذایی را از اهداف کمیسیون کدکس غذایی برشمرد.
در ادامه ایشان گفت: در حال حاضر 188 کشور عضو کدکس می باشند که این اعضا شامل دولت ها و یا نمایندگان معرفی شده از دولت ها هستند؛ هر کشور یک مرکز کدکس معرفی کرده است که با دبیرخانه کمیسیون کدکس در ارتباط است و همچنین درخصوص تعداد اعضای ناظر گفت: 219 ناظر در سه گروه 16 سازمان ملل، 56 سازمان بین دولت ها و 147 سازمان غیردولتی است.
مهندس مشکانی درخصوص ساختار کمیسیون کدکس بین المللی گفت: کمیسیون کدکس مواد غذایی C.A.C شامل کمیته اجرایی، کمیته موضوعات عمومی، کمیته محصولات مواد غذایی، کمیته اجرایی بین دولتی و موقت و کمیته هماهنگ کننده منطقه ای است.
همچنین وی به ارائه مطالبی درخصوص وظایف اعضای فرعی کدکس، چهارچوب استانداردهای کدکس مواد غذایی، قوانین و مقررات کدکس، روش های تدوین استانداردهای کدکس، هشت مرحله برای تدوین استانداردهای کدکس، روشهای تدوین استانداردهای کدکس و تعداد استانداردهای تدوین شده پرداخت.  
مشکانی به تاریخچه تأسیس کدکس در ایران اشاره کرد و گفت: در سال 1366 اولین اساسنامه آن در ایران تدوین شد و در سال 1368 از سوی مدیریت وقت سازمان ملی استاندارد، مکاتباتی با وزارت امور خارجه و وزارت کشاورزی جهت استقرار دبیرخانه و مکانی برای تشکیل جلسات و سایر موارد انجام شد.
مهندس مشکانی تصریح کرد: در طول سالهای فوق 27 نشست در 16 گروه مختلف برگزار شد که از سوی مدیر اجرایی کدکس به عنوان اولین کمیته ملی کدکس در آسیا مورد تشویق قرار گرفت و سرانجام با توجه به بحث WHO و مسایل ایجاد شده از سوی اتحادیه اروپا برای کشور، مجددا در سال 1377 اساسنامه جدیدی تدوین شد که در یکصد و یکمین اجلاس شورای عالی استاندارد، اساسنامه ای تحت عنوان دستورالعمل شورای هماهنگی کدکس غذایی ایران به تصویب رسید.
وی همچنین مطالبی در خصوص ساختار کدکس ایران، اعضای شورای هماهنگی کدکس ایران و ساختار قدیم توزیع مسئولیت کمیته ها عنوان کرد.

 

  • گروه خبری : اخبار مدیریت آزمایشگاه
  • کد خبر : 244694
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه