• تاریخ انتشار : 1402/11/24 - 10:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 157
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه آموزشی انتخاب صحیح محصولات سلامت ‌محور

جلسه آموزشی انتخاب صحیح محصولات سلامت ‌محور باهدف افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، اصلاح الگوی مصرف و در جهت ارتقاء سلامت جامعه بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی برگزار شد.

برگزاری جلسه آموزشی انتخاب صحیح محصولات سلامت ‌محور

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، صبح امروز 24 بهمن 1402 مهندس صادقی کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی اقدام به برگزاری جلسه آموزشی با عنوان انتخاب صحیح محصولات سلامت ‌محور (با محوریت توجه به نشانگر رنگی تغذیه‌ای، کاهش مصرف قند، نمک و چربی، آموزش برچسب اصالت کالا)، در محل دبستان دخترانه شهید فرج اله سالاری کرد.

وی در ابتدای این جلسه آموزشی گفت: تغذیه سالم، علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین می‌کند، باعث می‌شود تا هزینه‌های درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم و بعضاً آلوده نیز کاهش چشمگیری یابد.

مهندس صادقی افزود: نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده می‌شود و درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، اصلاح الگوی مصرف و در جهت ارتقاء سلامت جامعه بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی درج شود.

کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی تصریح کرد: با توجه به خطرات مصرف بی‌رویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا ۱۰۰ گرم یا میلی‌لیتر ماده غذایی، طراحی‌شده است، همچنین بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده می‌شود. در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده‌شده است.

مهندس صادقی در ادامه در خصوص برچسب رهگیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآورده های سلامت محور) تصریح کرد: یکی از شاخص های بررسی اصالت فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی نظیر شکلات، بیسکویت، آدامس، انواع کرم، شامپو، رنگ مو، خمیردندان و سایر محصولات، ابزاری برای نظارت مردمی برمحصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرف کنندگان و مراجع تایید کننده جهت تضمین اصالت و سلامت کالا است.
وی همچنین: در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسب‌های قدیمی، برچسب‌های جدید و برچسب‌های تقلبی و نامعتبر، برچسب رهگیری اصالت کالا، شناسه رهگیری، بارکد میله ای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد 16 رقمی، سامانه‌های استعلام اصالت به‌صورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد.
مهندس صادقی خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف‌کننده می‌دهد تا ماده غذایی مناسب و کم‌خطرتری را انتخاب کند.

توضیح این که در این جلسه، در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت محصول که شماره هفت‌رقمی با فرمت شبیه 14498/34، پروانه بهداشتی ورود، مواد تشکیل‌دهنده و آرم سازمان غذا و دارو آموزش داده شد.

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار مدیریت غذا,اخبار معاونت
  • کد خبر : 259130
ادمین  روابط عمومی
تهیه کننده

ادمین روابط عمومی

برگزاری جلسه آموزشی انتخاب صحیح محصولات سلامت ‌محور برگزاری جلسه آموزشی انتخاب صحیح محصولات سلامت ‌محور برگزاری جلسه آموزشی انتخاب صحیح محصولات سلامت ‌محور