• تاریخ انتشار : 1399/04/24 - 13:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 58
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اولین جلسه کمیته پیگیری شیوه‌نامه مبارزه با قاچاق دارو و مکمل در سال 99 در معاونت غذا و دارو

دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و دارو گفت: تبلیغ و فروش اینترنتی دارو و مکمل ها ممنوع است.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، اولین جلسه کمیته پیگیری شیوه‌نامه مبارزه با قاچاق دارو و مکمل با حضور دکتر منان حاجی محمودی معاونت غذا و دارو، مدیران و کارشناسان معاونت غذا و دارو و بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا، تعزیرات حکومتی، صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف تهران، شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران و مرکز توسعه و تجارت الکترونیک سه‌شنبه 24 تیر 99 در محل سالن شورای معاونت غذا و دارو تهران برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر حاجی محمودی، ضمن خیرمقدم به مدعوین و آرزوی سلامتی و موفقیت دستور اولین جلسه کمیته پیگیری شیوه‌نامه مبارزه با قاچاق دارو و مکمل را با محوریت ممنوعیت عرضه دارو، مکمل در فضای مجازی، گزارش مصوبات اجراشده و مروری بر موارد در دست اقدام از عملکرد یک‌ساله گذشته عنوان کرد.
در ادامه دکتر ابوالفضل نجاریان، مشاور اجرایی معاون غذا و دارو به ارائه گزارشی از مصوبات یک سال گذشته کمیته پیگیری شیوه‌نامه مبارزه با قاچاق دارو و مکمل پرداخت و اظهار داشت: مصوبات اجراشده در سال 98 شامل بررسی موانع موجود برای عرضه مکمل‌های ورزشی در داروخانه‌ها با انجمن داروسازان، ارائه آمار بازرسی و گزارش‌ها از باشگاه‌ها، ارائه بازخورد تخلفات ملاحظه شده از بازرسی باشگاه‌ها به فدراسیون پرورش اندام و اداره کل ورزش جوانان، پیگیری نصب پیام‌ها و بنرهای آموزشی و اطلاع‌رسانی در باشگاه‌های ورزشی، انجام گشت مشترک از داروخانه‌های عرضه مکمل، نیازسنجی فدراسیون بدن‌سازی و ارزیابی سطح عرضه مکمل‌ها بوده است.
وی در ادامه گفت: بررسی اقلام مکمل موجود در بازار مروی (پاساژ معظم)، اجرای طرح توانمندسازی داروخانه برای عرضه مکمل و برگزاری بازآموزی با محوریت مکمل‌های ورزشی، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در خصوص عرضه مکمل‌های تغذیه‌ای و ورزشی توسط داروخانه‌ها، پیگیری نصب پیام‌ها و بنرهای آموزشی و اطلاع‌رسانی در باشگاه‌های ورزشی از موارد دیگری بود که در سال گذشته اجرا و پیگیری شده است.
همچنین اظهار داشت: ارائه گزارش از عدم صدور مجوز برگزاری نمایشگاه برای تبلیغ مکمل‌های ورزشی- تغذیه‌ای و دارویی از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیک و اقداماتی که در خصوص ابطال، اخطار و ... واحدهای صنفی پاساژ معظم توسط اتحادیه خرازی انجام شده است.
دکتر نجاریان تصریح کرد: از دیگر اقدامات می توان به شناسایی حداقل 30 عطاری متخلف، رصد نامحسوس از عطاری‌ها توسط معاونت‌های غذا و دارو و بهداشت 3 دانشگاه علوم پزشکی و تهیه طلاعات آموزشی تهیه‌شده، بروشورها و پوسترها برای نصب در باشگاه‌ها اشاره کرد.
وی توضیح داد: آیین‌نامه تبلیغات وزارت بهداشت از طرف کمیته پیگیری شیوه‌نامه مبارزه با قاچاق اقلام سلامت‌محور به‌وسیله نامه رسمی به مرکز توسعه صادرات اعلام شده و در مورد اقلام و داروهایی که سابقه واردات و قیمت‌گذاری ندارند از سازمان غذا و دارو (حوزه دارو و مکمل) استعلام صورت می پذیرد.
در ادامه دکتر حاجی محمودی متذکر شد طبق قانون هرگونه خریدوفروش دارو و مکمل در فضای مجازی جرم تلقی می‌شود و عرضه دارو فقط از طریق داروخانه انجام می شود و این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد.
همچنین با توجه به اینکه خرید دارو از طریق فضای مجازی سلامت افراد جامعه را با خطرات بالقوه مواجه می‌کند گفت: این در حالی است که طی سال‌های گذشته و با شکل‌گیری شبکه‌های مختلف اجتماعی نظیر تلگرام، اینستاگرام، واتساپ و حتی در فضای اینترنت بسیاری از افراد، شرکت‌ها و وب‌سایت‌ها با استفاده از این فضا اقدام به فروش دارو و مکمل کرده و متأسفانه گاهی با همکاری افراد مشهور به فروش محصولات مبادرت می‌کنند که در بسیاری از موارد فاقد استاندارد لازم بوده و در این میان محصولات پزشکی و دارویی از جمله مکمل ها، دارو، ریتالین و دارو های شیمی درمانی بیش از همه اهمیت داشته و عرضه آن‌ها بسیار خطرناک‌تر هستند.
در ادامه پیشنهادها در خصوص جلوگیری از موارد مطرح شده در جلسه با حاضرین به بحث و تبادل نظر پرداخته شد.
معاون غذا و دارو در پایان اظهار داشت: به شهروندان و کاربران توصیه می‌شود نیازهای دارویی و مکمل خود را از مکان های مجاز و قانونی مانند داروخانه‌ها تهیه کنند.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل
  • کد خبر : 244407
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه