به مناسبت روز جهانی غذا:
آموزش و شناخت راههای تشخیص تقلب و قاچاق از اصل کالاهای سلامت محور
به مناسبت روز جهانی غذا (24 مهر) کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه با حضور در دبیرستان دخترانه ادب راههای تشخیص تقلب و قاچاق از اصل کالاهای سلامت محور را آموزش داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، صبح امروز 24 مهر 1403 همزمان با روز جهانی غذا مهندس صادقی کارشناس اداره مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی با حضور در جلسه آموزشی که در دبیرستان دخترانه ادب اسلامشهر برگزار شد، در خصوص راههای تشخیص محصولات سلامت محور کالاهای قاچاق و تقلبی از اصل گفت: فراورده های سلامت محور شامل انواع فراورده های دارویی، طبیعی،مکمل های تغذیه ای،شیرخشک، لوازم کودک و ملزومات پزشکی می شود.
مهندس صادقی اظهار داشت: اقلام سلامت محور وارداتی هنگامی اصیل است که از طریق مسیر و شبکه مجاز تائید و تعریف سازمان غذاو دارو تامین گردیده و امکان رهگیری،ردیابی و کنترل اصالت بر آنها وجود داشته باشد.
وی با تاکید براینکه کوچکترین واحد بسته بندی قابل عرضه، فروش یا مصرف از هر فراورده باید شناسه گذاری اختصاصی داشته باشد افزود: تمامی کالاهای سلامت محور بر اساس کدهایی که بر روی بسته بندی به عنوان بر چسب اصالت کالا درج شده است در سایت ttac.ir وجود دارد و هموطنان میتوانند از طریق این سایت اصالت کالا را استعلام کنند. برای این سایت نرم افزاری طراحی شده است که هموطنان براحتی بتوانند بر روی گوشیهای هوشمند نصب کنند و همان لحظه کالایی که برچسب اصالت دارد (برچسبی به اندازه ۲ در ۴ سانتی متر) را وارد کنند و از سالم بودن و اصالت کالا مطمئن شوند.
وی همچنین تصریح کرد: در مکانهایی که دسترسی به اینترنت یا نرم افزار وجود ندارد می توانند از طریق سامانه پیامکی به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ کد کالا را پیامک کنند و از طریق جواب پیامکی متوجه اصل یا تقلبی بودن کالا شوند.
مهندس صادقی همچنین در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسبهای قدیمی، برچسبهای جدید و برچسبهای تقلبی و نامعتبر، برچسب رهگیری اصالت کالا، شناسه رهگیری، بارکد میله ای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد 16 رقمی، سامانههای استعلام اصالت بهصورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد.
وی یاداورشد: کالاهای سلامت محور تقلبی و قاچاق به دلیل به خطر انداختن سلامت مردم و عوارض متعددی که به همراه دارد از اهمیت بسزایی برخوردار هستند، چرا که اساسا فرآیند تولید این فرآورده ها مشخص نیست و به تبع آن نظارتی بر مراحل تولید، بسته بندی، نگهداری و توزیع این محصولات وجود نخواهد داشت.
ارسال نظر