• تاریخ انتشار : 1398/10/08 - 13:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 113
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه

جلسه آموزشی برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا در بیمارستان آریا برگزار شد

جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی کارکنان بیمارستان آریا در خصوص نشانگر رنگی، تغذیه‌ای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی کارکنان بیمارستان آریا در خصوص نشانگر رنگی، تغذیه‌ای و برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا روز یکشنبه 8 دی 98 با حضور کارشناس نظارت و پایش فرآورده های سلامت این معاونت برگزار شد.
مهندس بیتا نافعی کارشناس نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو گفت: نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای که بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده می‌شود، درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان، اصلاح الگوی مصرف و به منظور ارتقاء سلامت جامعه بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی درج می شود.
کارشناس نظارت و پایش فرآورده های سلامت بیان کرد: با توجه به خطرات مصرف بی‌رویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلی‌لیتر ماده غذایی، طراحی‌شده است.
مهندس نافعی ادامه داد بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده می‌شود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفاده‌شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف‌کننده می‌دهد تا ماده غذایی مناسب و کم‌خطرتری را انتخاب کند.
کارشناس نظارت و پایش فرآورده های سلامت افزود: تغذیه سالم، علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین می‌کند، باعث می‌شود تا هزینه‌های درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم و بعضاً آلوده نیز کاهش چشمگیری یابد.
مهندس نافعی در ادامه در خصوص برچسب رهگیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآورده های سلامت محور) گفت: یکی از شاخص های بررسی اصالت فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی نظیر شکلات، بیسکویت، آدامس، انواع کرم، شامپو، رنگ مو، خمیردندان و سایر محصولات، ابزاری برای نظارت مردمی برمحصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرف کنندگان و مراجع تایید کننده برای تضمین اصالت وسلامت کالا است.
وی در ادامه در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسب‌های قدیمی، برچسب‌های جدید و برچسب‌های تقلبی و نامعتبر، برچسب رهگیری اصالت کالا، شناسه رهگیری، بارکد میله ای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد 16 رقمی، سامانه‌های استعلام اصالت به‌صورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد.
توضیح اینکه در این جلسه، در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت محصول که شماره هفت‌رقمی با فرمت شبیه 14498/34، پروانه بهداشتی ورود، مواد تشکیل‌دهنده و آرم سازمان غذا و دارو آموزش داده شد.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 244538
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه