• تاریخ انتشار : 1401/06/23 - 14:34
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 171
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

راهکارهای تجویز و مصرف بهینه محلول های تزریقی با حجم بالا (سرم قندی و نمکی)

سرپرست اداره نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو راهکارهای تجویز و مصرف بهینه محلول های تزریقی با حجم بالا (سرم) را منتشر کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، دکتر حنانه برادران سرپرست اداره نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارودر خصوص علت انتخاب این موضوع گفت: یکی از علل انتخاب این موضوع فصل تابستان و گرمای هوا است؛ از طرفی نیز بسیاری از هموطنانمان زائر اربعین حسینی (ع) هستند که جابجایی جمعیت و پیاده روری می تواند باعث گرمازدگی و مواردی شود که نیاز به سرم را افزایش دهد.
دکتر برادران در ادامه افزود: تجویز و مصرف منطقی دارو از جمله سرم نکته ای است که بیشتر مربوط به حوزه ما می شود؛ که می خواهیم چند نکته که زیاد مورد توجه قرار نمیگیرد و یابه دلیل لود کاری بالا در بیمارستان ممکن است نادیده گرفته شود، مرور کنیم.
سرپرست اداره نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو با اشاره به اینکه تقریبا نزدیک به ۳۰٪ از حجم مایعات وارد شده به بدن در بیمارستان بخاطر fluid creep هست، به تعریف این اصطلاح پرداخت و گفت: fluid creep مایعی است که به صورت ناخواسته به خاطر انفوزیون دارو، گاواژ و یا مصرف خوراکی داروها وارد بدن می شود و عملا چون میزان این مایع به صورت روتین در بخش های غیر مراقبت های ویژه ثبت نمی شود، دیده نمی شود.
وی در ادامه به راهکارهایی برای اینکه هم بالانس مایع بیماران مثبت نشود و هم مصرف سرم ها را بهینه کنیم اشاره کرد و گفت: وقتی بیماری سرم نگه دارنده دریافت میکند، در صورتی که بالانس مایع منفی نداشته باشد، حجم fluid creep را یادداشت کرده و مقدار این حجم را از حجم مایع نگه دارنده کم کنیم؛ از طرفی می توانیم برای انفوزیون داروها طبق روتین میکروست را تا انتها پر نکرده و برای رقیق سازی داروها از حداقل میزان رقیق کننده استفاده کنیم.
دکتر بردران در ادامه افزود: برای محاسبه حداکثر غلظت دارو برای انفوزیون به ویژه در بیماران بستری ICU و یا بقیه بیمارانی که تعداد داروهای تزریق وریدی آن ها زیاد است، می شود از مشاوره فارماکوتراپی یا همان داروسازان بالینی بخش ها استفاده کرد و یا اگر در بیمارستانی در دسترس نبود، از داروساز بیمارستانی کمک گرفت و حتی اگر به داروسازان بیمارستانی دسترسی نبود میتوان از طریق کلینیک مجازی دانشگاه از داروسازان مشورت گرفت.
سرپرست اداره نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو در ادامه به نکته دیگری که باید به آن توجه شد تاکید کرد و گفت: بیمارانی که تغذیه وریدی چه به صورت TPN و چه به صورت PPN دریافت میکنند، مرتبا از نظر اندیکاسیون تغذیه وریدی و امکان تغذیه انترال بررسی شوند و به محض تغییر شرایط بیمار، تغذیه آن ها به انترال تبدیل شود و فرقی نمیکند که بیمار گاواژ شود یا غذا بخورد! در اینصورت هم ریسک عفونت ها و زخم گوارشی پایین می آید و هم مصرف سرم بهینه می شود.
وی در خصوص بیمارانی که PO هستند گفت: در مورد این بیماران حتما باید توجه شود در صورتی که داروی مد نظر به صورت خوراکی موجود است از فرم های invsive مثل داروهای تزریق وریدی استفاده نشود و در صورتیکه مجبور به استفاده از فرم وریدی هستیم اگر بیمار بالانس مایع منفی ندارد، نیاز به دریافت سرم نیست و سرم در حد انفوزیون داروها برای بیماران کافی است.
دکتر برادران در پایان به سرم های با حجم کم اشاره کرد و گفت: این سرم ها در دنیا برای رقیق سازی داروها و هم چنین در بخش اطفال کاربرد زیادی دارد و درحال حاضر چند وقتی است که شرکت های داخلی این سرم های با حجم کم را به صورت محدود تولید می کنند و در صورت موجودی داروخانه بیمارستان می توان برای مواردی که اشاره شد استفاده کرد که هم حجم مناسبی برای اطفال و رقیق سازی دارند و هم در محاسبه میزان fluid creep کار را راحت تر می کنند.
برای مشاهده کلیپ راهکارهای تجویز و مصرف بهینه محلول های تزریقی با حجم بالا (سرم) اینجا کلیک کنید.
  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 226985
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه