گفتگوی مهندس مومنیان با رادیو تهران به مناسبت هفته جهانی غذا
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو ؛ مهندس کسری مومنیان مدیر اداره نظارت بر موادغذایی،آرایشی بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه بمناسبت هفته جهانی غذا در خصوص نحوه شناسایی اقلام سلامت محور و انتخاب هوشمندانه و اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی در تاریخ 28مهر 1403 با رادیو تهران گفتگویی انجام داد.
در این گفتگو مهندس مومنیان ضمن تبریک روز جهانی و با اشاره به شعار این روز" حق برخورداری از غذا برای یک زندگی بهتر و آینده ای روشن تر" است گفت: این روز بهانه ای است تا نگاهی عمیق تر به سفره های خود اندازیم و به این فکر کنیم که چه چیزی را می خوریم و این غذا از کجا می آید.
وی افزود: غذا یک فرهنگ است و هویت و پیوند دهنده ی ما به طبیعت است.این موضوع در کودکان و سالمندان اهمیت بیشتری دارد چرا که بدن در حال رشد است و نیاز به مواد غذایی سالم دارد.
مومنیان تصریح کرد: غذا در پیشگیری ازبیماریهای مزمن مثل:چاقی، دیابت،بیماریهای قلبی و سرطان نقش موثری دارد و اگر چه داروها در درمان بسیاری از این بیماریها موثرند اما می توانند عوارض جانبی نیز داشته باشند.
وی با تاکید به انتخاب هوشمندانه و اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی جهت کاهش خطر ابتلا بسیاری از بیماریها گفت: در این راستا جهت مصرف کمتر چربی، نمک و قند پیشنهاد می شود در هنگام خرید محصولات از نشانگر رنگی تغذیه ای که برروی برچسب محصولات درج شده است بعنوان راهنما استفاده کنند. این چراغ پنج شاخص مهم تغذیه ای را که با رنگهای زرد(متوسط) سبز(کم) و قرمز(زیاد) است.
مدیر اداره نظارت بر موادغذایی،آرایشی بهداشتی خاطر نشان کرد: معاونت غذا و دارو در جهت آگاهی سازی و همچنین تحقق شعار سال و افزایش آگاهی عمومی دوره های آموزشی در مدارس، دانشگاهها، سرای محله و مراکزعمومی برگزار کرده است.
وی با اشاره به آگاه سازی عموم مردم عنوان کرد: چنانچه آگاهی مردم در این خصوص بیشتر شود الگوی مصرف غذایی شان اصلاح می گردد.
مهندس مومنیان، صدور مجوزهای بهداشتی، بازرسی از کارخانجات تولیدی و نمونه برداری از محصولات تولید شده و ارسال به آزمایشگاه معاونت برای بررسی شاخص های اثر گذار بر سلامتی محصول را از اقدامات مهم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران در جهت تولید محصول ایمن و سالم عنوان کرد.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت افزود: اکثر محصولات موجود در بازار یا تولید داخل هستند که باید مشخصات شامل: آدرس واحد تولیدی،لوگوی سازمان غذا و دارو بصورت سیب سلامت ، تاریخ تولید و انقضاء داشته باشند.
وی همچنین درخصوص شناسایی کالای اصیل افزود: برای شناسایی کالاهای تولید داخل از برچسب اصالت کالاو پروانه بهداشتی ساخت تولید داخل باید استعلام گرفته شود.
مهندس مومنیان در پایان به نحوه انتخاب و روش استفاده از محصولات نیز تاکید کرد.
برای شنیدن فایل صوتی مصاحبه اینجا را کلیک کنید.
ارسال نظر