• تاریخ انتشار : 1401/09/14 - 09:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 91
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با نشانگر رنگی به همت معاونت غذا و دارو

برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با نشانگرهای رنگی در مورد تغذیه مناسب ویژه دانش آموزان در دبیرستان آزادگان برگزار شد.

برگزاری برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با نشانگر رنگی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذاو دارو، برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با  نشانگرهای رنگی با هدف افزایش آگاهی در مورد تغذیه مناسب ویژه دانش آموزان صبح امروز 13 آذر ماه 1401 در دبیرستان آزادگان برگزار شد.
در این برنامه مهندس آزاده کسایی کارشناس معاونت غذا و دارو گفت: بدن ما نیاز به تامین همه نوع ماده غذایی از دسته بندی‌های مختلف هرم غذایی دارد ، به نوعی، هیچ ماده غذایی به طور مطلق بد نیست و حتما دارای خواصی است که می‌تواند برای بدن مفید باشد. وظیفه ما این است که با بررسی تمام این دسته بندی‌ها، سالم ترین ماده غذایی از هر دسته را انتخاب کرده و از آن بهره ببریم.
وی ادامه دارد: به منظور داشتن تغذیه سالم، آشنایی با دسته بندی مواد غذایی در قالب هرم غذایی بسیار کارساز است و ساختار هرم غذایی به گونه‌ای است که هر چه به نوک هرم نزدیک‌تر می‌شویم، از حجم هرم کاسته شده و به همان مقدار، نیاز بدن به ماده غذایی مورد نظر نیز کاهش می‌یابد.
مهندس کسائی افزود: این دسته بندی‌ها شامل نان و غلات، سبزیجات، میوه‌ها، پروتئین‌ها، لبنیات، چربی‌ها،ویتامین‌ها و آب می‌باشندکه ویتامین‌ها یکی دیگر از مواد مهم در هرم غذایی هستند که هیچ گاه به تنهایی قابل تامین نیستند. به بیانی دیگر، ویتامین‌ها همواره توسط گروه‌های غذایی دیگر تامین می‌شوند مثلا ویتامین‌های گروه B توسط غلات، پروتئین‌ها و لبنیات ،ویتامین‌های A و C توسط سبزیجات و میوه‌ها تامین می‌شوند.
وی همچنین یادآور شد: باید توجه داشته باشیم که برای داشتن تغذیه سالم، علاوه بر رعایت نکات هرم‌غذایی، باید از یک سری مواد غذایی مضر هم فاصله بگیریم. ضمنا باید دقت کنیم که در هرم غذایی هر چه از پایین به بالا حرکت می‌کنیم، نیاز بدن به آن مواد غذایی کاهش می‌یابد اما نه بدان معنا که کاملا مواد غذایی موجود در نوک هرم را نادیده بگیریم و تنها به بخش‌های پایینی هرم تکیه کنیم بلکه در مجموع برای داشتن تغذیه سالم باید کفایت، تنوع، تعادل و هم چنین تناسب را در برنامه غذایی رعایت کنیم.
کسائی در ادامه در خصوص اهمیت آگاهی در مورد جداول نشانگر رنگی چاپ شده بر روی بسته بندی محصولات غذایی گفت : همه ما می دانیم برخی از اجزاء مواد غذایی از قیبل چربی، قندها و یا نمک برای برخی افراد درسنین مختلف و یا برای افراد دارای بیماریهای مختلف می تواند مفید و یا مضر باشد. به عنوان مثال افراد دارای فشارخون نباید مواد غذایی که حاوی نمک زیاد می باشد مصرف کنند.
وی همچنین در خصوص تعریف رنگ ها در جدول نشانگر رنگی اظهار داشت :رنگ قرمز نشان دهنده وجود آن جزء در مقادیر بالا در ماده غذایی ،رنگ زرد بر روی هریک از اجزاء در جدول چراغ راهنما نشان دهنده وجود آن جزء در مقادیر متوسط در ماده غذایی و رنگ سبز بر روی هر یک از اجزاء در جدول چراغ راهنما نشان دهنده وجود آن جزء در مقادیر مناسب سلامتی در ماده غذایی می باشد .
مهندس کسایی در پایان خاطر نشان کرد که از طریق جدول نشانگر های رنگی مصرف کننده می تواند میزان مصرف قند، چربی واسید چرب ترانسی را که از طریق مصرف فرآورده های غذایی دریافت می کند تشخیص داده و از این طریق رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت می کند.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 226936
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

برگزاری برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با نشانگر رنگی برگزاری برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با نشانگر رنگی برگزاری برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با نشانگر رنگی برگزاری برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با نشانگر رنگی برگزاری برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با نشانگر رنگی برگزاری برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با نشانگر رنگی برگزاری برنامه آموزش تغذیه سالم و آشنایی با نشانگر رنگی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه