چگونه تخم مرغ تازه و سالم را از تخم مرغ فاسد تشخیص دهیم ؟
همه ما روزانه ممکن است از تخم مرغ استفاده کنیم، اما اینکه تخم مرغ مصرفی ما سالم است یا خیر، اهمیت زیادی دارد زیرا استفاده از تخم مرغ ناسالم نه تنها مزه ناخوشایندی دارد، بلکه دستگاه گوارش را بهم ریخته و ممکن است شما را مسموم کند!
مشخصات تخم مرغ سالم
- پوسته باید بدون ترک، تمیز و عاری از هر گونه آلودگی باشد .
- محتویات تخم مرغ باید فاقد بوی تعفن و علائم فساد باشد.
- در بسته های دارای مشخصات تولید کننده و تاریخ تولید و در یخچال با برودت صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود .
مشخصات تخم مرغ تازه
- دارای اتاقک هوایی کوچک می باشد.
- زرده کاملاً گرد، کروی و در مرکز تخم مرغ قرار دارد.
- سفیده دارای ظاهری ابری و غیر شفاف است.
مشخصات تخم مرغ فاسد
- سفیده صورتی یا رنگین کمان نشانه فساد ناشی از باکتری پسودوموناس است.
- پوسته خارجی در تخم مرغ های فاسد کاملاً کدر و بدرنگ می شود.
- مخلوط شدن سفیده و زرده تخم مرغ نشانه فساد است .
- محتویات تخم مرغ دارای بوی تعفن و علائم فساد می باشد.
- هر گونه علائم کپک زدگی در پوسته خارجی به سرعت به داخل تخم مرغ سرایت می کندو موجب تشکیل لکه های کپک یا قارچ به رنگ های خاکستری، سیاه و قهوه ای می شود که با چشم قابل رویت می باشد.
منبع : کتاب تخم مرغ، معجزه ای در سفره
جهت دریافت فایل پوستر تخم مرغ تازه و سالم و پوستر تخم مرغ فاسد کلیک نمایید.
ارسال به دوستان