غرفه معاونت غذا و دارو در جشنواره غذای سالم
در حاشیه جشنواره غذای سالم، معاونت غذا و دارو با برپایی غرفهای به آموزش نشانگرهای رنگی و تغذیه به مدعوین پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، جشنواره غذای سالم به همت مدیریت سلامت دانشجویان و کانون خیریه فانوس روز یکشنبه 18 اردیبهشت 1401 در ساختمان ستاد مرکزی با هدف ترویج مصرف غذای سالم و همراه با ارائه خدمات مشاورهای درزمینه سلامت روان، سلامت باروری، تغذیه و رژیمدرمانی، آسیبشناسی و حرکات اصلاحی برگزار شد ؛ معاونت غذا و دارو نیز با برپایی غرفهای جهت آگاهی و آموزش نشانگرهای رنگی و تغذیه در این جشنواره حاضر شد.
در غرفه معاونت غذا و دارو حمیده بردستانی و زهرا امینی فر کارشناسان اداره غذا حضور داشتند و جهت آگاهی مدعوین در خصوص رژیم غذایی سالم، نیازهای اساسی بدن به املاح، ویتامینها و مواد مغذی، راههای پیشگیری از اضافه وزن و ایجاد بیماری در اثر چاقی آموزش های لازم را ارائه دادند.
همچنین یادآور شدند: سفره و رژیم غذایی خانواده باید بهگونهای باشد که مطابق با هرم غذایی تزیین شود و از پنج رنگ سبز، قرمز، بنفش و زرد و نارنجی در آن استفادهشده باشد.
کارشناسان مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در خصوص آشنایی نشانگرهای رنگی تغذیهای که بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده میشود گفتند، در واقع این وسیله یک راهنمای سریع است که با هدف افزایش آگاهی مصرفکنندگان، اصلاح الگوی مصرف و به منظور ارتقاء سلامت جامعه بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی درج میشود.
همچنین در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء پروانه بهداشتی ساخت محصول که شماره هفترقمی با فرمت شبیه به این ۱۴۴۹۸/۳۴ است آموزش داده شد.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی بیان کرد: با توجه به خطرات مصرف بیرویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا ۱۰۰ گرم یا میلیلیتر ماده غذایی، طراحیشده است.
وی ادامه داد بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده میشود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفادهشده است.
همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرفکننده میدهد تا ماده غذایی مناسب و کمخطرتری را انتخاب کند.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی در ادامه در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسبهای قدیمی، برچسبهای تقلبی و نامعتبر و برچسب اصالت معتبر و مشخصات آن ازجمله GTIN، شناسه ۱۶ رقمی، UID، سری ساخت، تاریخ انقضاء، بارکد دوبعدی توضیحات جامع و مبسوطی را برای مراجعین در غرفه ارائه کرد.
وی افزود: الصاق برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا بر روی محصولات سلامتمحور شرط لازم بوده اما کافی نیست و بهمنظور بررسی اصالت کالا میتوان برچسب اصالت را از سه طریق ارسال پیامک به ۲۰۰۰۸۸۲۲ و یا مراجعه به سامانه https://www.ttac.ir و یا استفاده از اپلیکیشن مربوط به سامانه ttac استعلام کرده و نتیجه را با محصول مطابقت داد./آ
ارسال نظر