• تاریخ انتشار : 1398/08/21 - 12:26
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 83
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جلسه آموزشی جایگاه داروساز در جامعه و مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سرای محله جمال‌زاده برگزار شد

جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص مقاومت آنتی‌بیوتیکی در سرای محله جمال‌زاده توسط معاونت غذا و دارو برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص مقاومت آنتی‌بیوتیکی روز دوشنبه 20 آبان 98 در سرای محله جمال‌زاده با حضور دکتر شیوا دهقان کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت معاونت غذا و دارو برگزار شد.
دکتر دهقان به موضوع مقاومت آنتیبیوتیکی اشاره کرد و گفت: استفاده از آنتیبیوتیک‌هایی که جایگاهی در درمان ندارند این فرصت را به باکتری‌ها می‌دهد تا به طریقی تغییر کنند که اثر آنتیبیوتیک‌ها بر آن‌ها  کم شود یا کلاً متوقف شود و زمانی که این اتفاق بیفتد باکتری‌ها جان سالم به دربرده و از بین نمی‌روند و به رشد و قوی‌تر شدن ادامه می‌دهند. در مقاومت آنتیبیوتیکی نه‌تنها بیماران، بلکه افراد سالم جامعه هم ضربه می‌خورند. باکتری‌های مقاوم به‌سرعت بین اعضای خانواده، همکلاسی‌ها و همکاران گسترش می‌یابد و سلامت  افراد جامعه با گونه‌های بیماری‌های جدیدی که به‌سختی و با  هزینه زیاد درمان می‌شود، تهدید خواهد شد.
دهقان همچنین عوامل ایجادکننده مقاومت آنتیبیوتیکی و عواقب مقاومت آنتیبیوتیکی  را تشریح کرد و افزود: استفاده از آنتیبیوتیک‌ها در بیماری‌های ویروسی، عدم استفاده از آنتیبیوتیک طبق دستور پزشک، خوددرمانی، کامل نکردن دوره درمان، بیماری طولانی‌تر و پیچیده‌تر می‌شود و نیاز به داروهای گران‌تر و با عوارض بیشتر خواهد بود؛ حتی ممکن است عفونت  مقاوم منجر به مرگ شود. کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه در خصوص پیشگیری از ایجاد مقاومت آنتیبیوتیکی اظهار داشت: در صورت داشتن بیماری ویروسی از پزشک تقاضای آنتیبیوتیک نکنید و پزشک را برای تجویز آنتیبیوتیک تحت‌فشار قرار ندهید و دوره درمان را حتی در صورت بهبودی کامل کنید.
وی همچنین در مورد نحوه مصرف صحیح آنتیبیوتیک‌ها گفت: هر بیمار باید با پزشک یا داروساز مشاوره نماید و مصرف نادرست این داروها می‌تواند جذب آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده و باعث کاهش یا حذف اثر آن‌ها شود.
دکتر دهقان افزود: برای مشاوره تلفنی با دکترای داروساز می‌توانید با مراکز اطلاعات دارویی سیزده آبان با شماره ۸۲۱۰۱ و یا اطلاعات دارویی وزارت بهداشت به شماره ۱۴۹۰ تماس حاصل نمایید.

 
 
  • گروه خبری : اخبار معاونت,اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 244584
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه