به مناسبت هفته جهانی دیابت
تغذیه سالم در پیشگیری از دیابت برای اولیاء مدرسه پسرانه مینو چهر تهران
آموزش مجازی تغذیه سالم در پیشگیری از دیابت باهدف افزایش آگاهی والدین مدرسه پسرانه مینو چهر تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، این وبینار آموزشی باهدف افزایش آگاهی والدین مدرسه پسرانه مینو چهر تهران، روز دوشنبه 24 آبان ۱۴۰۰ برگزار شد.
مهندس بیتا نافعی کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو در ابتدا به تعریفی از دیابت پرداخت و گفت: دیابت یک اختلال در سوختوساز (متابولیسم) بدن است که عواملی همچون عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز آن نقش دارند.
مهندس نافعی در ادامه گفت: در حالت طبیعی، غذا در معده تبدیل به گلوکز یا قند خون میشود؛ قند از معده وارد جریان خون میشود و لوزالمعده (پانکراس) هورمون انسولین را ترشح میکند؛ این هورمون باعث میشود قند از جریان خون وارد سلولهای بدن شود.
وی افزود: درنتیجه مقدار قند خون در حد طبیعی و متعادل باقی میماند ولی در بیماری دیابت، انسولین به میزان کافی در بدن وجود ندارد و یا انسولین موجود قادر نیست تا وظایف خود را بهدرستی انجام دهد، درنتیجه به علت وجود مقاومت در برابر آن، قند خون نمیتواند بهطور مؤثری وارد سلولهای بدن شود و مقدار آن بالا میرود.
کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو گفت: تغذیه صحیح نهتنها به کنترل بهتر قند خون، بلکه به کم کردن وزن یا حفظ وزن طبیعی و نیز کنترل چربی و فشارخون کمک قابلتوجهی میکند.
مهندس نافعی توصیه کرد در طول روزبه انتخابهای خود دقت کنید؛ تنوع، تناسب و تعادل را در برنامه روزانه خود لحاظ کرده و از خود بپرسید در هر گروه غذایی، کدام برای افزایش سلامتی مفیدتر است
در ادامه هر گروه بهصورت مجزا بررسیشده و بهترینها و موارد مضر مشخص شد.
کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو در پایان به آموزش نشانگر رنگی پرداخت و گفت: با دقت به این راهنما، خریدها و انتخابهای سالمتری داشته باشیم./آ
ارسال نظر