• تاریخ انتشار : 1401/05/26 - 17:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 129
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

جلسه ستاد تدابیر ویژه دارو و تجهیزات پزشکی دانشگاه

دکتر قناعتی: همه ما باید متعهد باشیم طرح دارویار که در مراحل ابتدایی است به بهترین نحو شکل بگیرد

در راستای سیاست های دولت مردمی و به منظور تشدید نظارت ها و کنترل زنجیره تامین دارو و ملزومات پزشکی در سطوح مختلف تولید، توزیع و عرضه سومین ستاد تدابیر ویژه دارو و تجهیزات پزشکی دانشگاه به ریاست دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، این جلسه با حضور دکتر قناعتی، دکتر جلال غفارزاده معاون غذا و دارو، دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت، دکتر سید احمد رضایی سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، آرش لشکری مدیر کل حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان تعزیرات حکومتی، دکتر حیدر محمدی دبیر قرارگاه طرح دارویار سازمان غذا و دارو، مهندس سعید کاظمی سرپرست دفتر فناوری اطلاعات سازمان غذا و دارو، رضا عیدی زاده نماینده فرمانداری تهران، دکتر وحیده چالاکی رئیس داروخانه 29 فروردین و نمایندگانی از سازمان های بیمه گر (تامین اجتماعی و سلامت) روز چهارشنبه 26 مرداد ۱۴۰۱ در سالن حکیم ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر قناعتی در خصوص طرح دارویار گفت: قدم مبارکی که در این طرح برداشته شد، چند وجه خوب دارد، یک وجه، هماهنگی بین بخشی است که موجود است و کمک می کند که قوت سازمان های دولتی و قدرت حاکمیت بالاتر رود و دولت برای کارهای بهتر اختیارات بیشتری داشته باشد؛ واقعا یکی از مشکلات کشور ما این است که دولت درگیر کارهای روزمره است و این طرح دارویار علاوه بر کار اختصاصی خودش این کمک را هم کرد که اجزای مختلف سیستم  به این طرف حرکت کنند.
رئیس دانشگاه افزود: در بررسی های میدانی به نظر می رسد حدود 25 تا 30 درصد حداقل سرانه مصرف در بیمارستان ها پایین بیاید؛ این امکانات غیر از اینکه در داروخانه های آزاد و داروهای (OTC)  over-the-counter  و ... قطعا کمک می کنند که مصرف غیرمنطقی دارو پایین بیاید و به اقتصاد سلامت کمک ویژه ای خواهد کرد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: همه ما باید متعهد باشیم که این طرح که جوان و در مراحل ابتدایی است به بهترین نحو شکل بگیرد؛ نقاط ضعف پیدا و برطرف و نقاط قوت طرح، تقویت شود.
دکتر قناعتی گفت: طرح دارویار طرحی است که باید در آن مداخله و ارزشیابی مکرر داشته باشیم و بازخورد این ارزشیابی ها را مسئولان محترم نیز بپذیرند و اعمال کنند که در دراز مدت شاهد یک کار بزرگ و الگویی برای کارهای دیگر کشور خواهد بود.
رئیس دانشگاه تاکید کرد: این طرح یک کار بزرگ ملی است و دانشگاه آمادگی همکاری و حمایت از این طرح را در زمینه های مختلف دارد.

 بحث هماهنگی، جز الزامات اولیه مدیریت سلامت است
در ادامه دکتر غفارزاده ضمن خیر مقدم و تقدیر و تشکر از زحمات حاضرین در راستای اجرای طرح دارویار گفت: این جلسه به لحاظ اهمیتی که دارد لازم است با آمادگی مضاعف در راستای اجرای دستورجلسات اقدام شود تا اگر موضوعات طرح و بحث شود بتواند به بحث های کلان کشور و حداقل استان تهران کمک کند و هماهنگی ها را افزایش دهد.
معاون غذا و دارو افزود: بحث هماهنگی، جز الزامات اولیه مدیریت سلامت است.
دکتر غفارزاده در خصوص استفاده از گزینه تکرار در نسخه نویسی الکترونیک توسط پزشکان تاکید کرد و گفت: این امر برای پیشگیری از تحمیل هزینه بالا برای بیماران ضروری است.
معاون غذا و دارو به مشکلات موجود در مورد سامانه ttac  اشاره و تاکید کرد: نواقص و مشکلات موجود در این سامانه بایستی با برنامه ریزی دقیق مرتفع و با هماهنگی به کل استان تهران تعمیم داده شود.
در ادامه دکتر علیرضا رستمی مشاور بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو به ارائه گزارشی از بازرسی های دانشگاه علوم پزشکی تهران و مقایسه با سایر دانشگاه های کشور پرداخت و گفت: در این دانشگاه 491 باب داروخانه مستقر است که از صبح روز 23 تیر ماه که طرح آغاز شد تا به امروز تعداد بازرسی به عدد 910  رسیده است یعنی 185 درصد و نزدیک به دو نوبت از هر داروخانه بازدید شده است.
وی افزود: تعداد کشف تخلف گرانفروشی در این طرح فقط سه درصد است که در مقایسه با طرح اول بازرسی ویژه در سه ماه گذشته که ضریب تخلف گرانفروشی 22 درصد بوده است و این تغییر از 22 درصد به سه درصد نشان از عمق و جدیت کار دارد و الان دیگر در این خصوص میشود مدعی بود که به کمترین میزان تخلف نزدیک می شویم.
نکته ای که وجود دارد این است که همه این 910 بازرسی بدون استثنا خرید نامحسوس داشته اند و این موضوع باعث ایجاد  تفاوت شده است و این کاهش 22 درصد  به 3 درصد از اینجا نشات می گیرد.
دکتر رستمی گفت: در مقام مقایسه، با توجه به درصد بازدید از داروخانه ها و تعداد بازرسی های صورت گرفته، دانشگاه علوم پزشکی تهران با 491 داروخانه در بین دانشگاه های بزرگ، می تواند از جایگاه بالایی برخوردار باشد.
وی افزود: در راستای درصد کشف تخلف و اینکه چند درصد بازرسی ها منجر به کشف شده است، در جمع تخلف عدم حضور مسئول فنی و تخلف حوزه قیمت با 6/5 درصد دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه بالاتر قرار گرفته است.
مشاور بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو در خصوص اجرای طرح در داروخانه های بیمارستانی گفت: براساس مشاهدات میدانی بازرسان از 34 داروخانه تحت پوشش، 25 بیمارستان، 100 درصد طرح دارویار را از حیث به روزرسانی تعهدات اجرا می کنند و این نتیجه حاصل از 52 بازرسی به عمل آمده است.
وی افزود: البته به این معنی نیست که بقیه بیمارستان ها طرح را اجرا نمی کنند بلکه منظور این است که شاید هنوز به نقطه 100 نرسیده اند و البته آنجا هم خدمت رسانی ادامه دارد و پرداختی جیب بیمار تغییر نکرده است.
در ادامه مهندس سلامی کارشناس it دانشگاه در خصوص his بیمارستان های تحت پوشش گزارش کاملی ارائه داد و عنوان کرد کلیه his های لازم پیاده سازی شده اند ولی به دلیل عدم ابلاغ کامل در مورد کسورات هنوز شفافیت کامل حاصل نشده است.
دکتر محمدی اعلام کرد: در فازهای بعدی، طرح دارویار برای داروهای وارداتی نادر نیز اجرا خواهد شد؛ وی هم چنین در خصوص شرایط و نحوه بهره مندی دهک های مختلف جامعه و اتباع خارجی از خدمات رایگان بیمه توضیحات کاملی ارائه داد.
دکتر اولیائی منش به لزوم افزایش تعامل و هماهنگی در برنامه های نظارتی تاکید کرد و گفت: خوب است سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی با حفظ حریم ها و بدون تداخل در امور یکدیگر در زمینه برنامه های نظارتی هماهنگ تر از پیش عمل کنند.
در ادامه دکتر حسن سعیدی رئیس اداره اسناد پزشکی اداره کل بیمه سلامت خواستار رفع مشکلات عدم ورود برخی از پزشکان در چرخه تکمیل نسخ الکترونیک از دانشگاه های علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی شد.
نماینده اداره کل بیمه سلامت هم چنین در زمینه نبود مشکل در خصوص گزینه تکرار نسخه در بیمه سلامت و تامین اجتماعی خبر داد.
در پایان جلسه جاوید عبدالمحمدزاده مدیر درمان اداره تامین اجتماعی گزارشی مفید و جامع از فعالیت های تامین اجتماعی در اجرای طرح دارویار ارائه داد.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت دارو,اخبار مدیریت تجهیزات پزشکی
  • کد خبر : 227001
خدیجه  آب پر
تهیه کننده

خدیجه آب پر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *