به مناسبت روز جهانی سالمند
وبینار آموزشی توصیه های تغذیه ای در سالمندان
آموزش مجازی توصیه های تغذیه ای در سالمندان به مناسبت روز جهانی سالمند با هدف افزایش آگاهی مخاطبین سرای محله ولیعصر در معاونت غذا و دارو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، این وبینار آموزشی روز سه شنبه 6 مهر 1400 در معاونت غذا و دارو برگزار شد.
در ابتدای این جلسه مهندس بیتا نافعی کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو گغت: رعایت اصول تغذیه صحیح در سنین میانسالی و سالمندی سبب میشود فرد سالهای باقیمانده عمر خود را با سلامت و نشاط و راحتی بیشتر طی کند و کمتر در معرض اضافه وزن، چاقی و بیماریهای شایع همچون فشارخون بالا، چربی خون بالا، دیابت و پـــوکی استخوان قرار بگیرد.
مهندس نافعی گفت: مهمترین راهنمای تغذیه ای برای این سنین، تهیه غذاهای ساده و کم حجم است که تمامی نیازهای فرد به مواد مغذی را تامین کرده و در عین حال متناسب با فرهنگ مصرف فرد باشد.
وی افزود: بدین منظور مصـــرف متعـــادل و روزانه مواد غذایی شامل همه گروه های غذایی توصیه می شود.
کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو بر مصرف مواد غذایی کم چرب و کم کلسترول (مانند شیر و لبنیات کم چرب، کاهش مصرف روغن، کره، خامه و ..)، کم نمک و پر فیبر (حبوبات، سبزیها، میوه ها، نانهای سبوس دار) است؛ در برنامه غذایی سالمندان تاکید کرد.
و خاطر نشان کرد بهترین راه برای اطمینان از تامین نیازمندیهای تغذیه ای سالمندان، استفاده روزانه از همه گروه های اصلی غذایی است.
مهندس نافعی گفت: در افراد سالمند سالم مصرف روزانه 8 لیوان مایعات ترجیحا آب برای پیشگیری از بروز یبوست و کم آبی بـــدن توصیــه میشـــود، زیـــرا افراد مسن علی رغم نیاز واقعی به مایعات، کمتر احساس تشنگی میکنند و به همین دلیل بیشتر مستعد کم آبی بدن و ابتلا به یبوست هستند.
همچنین افرود: نیاز غذایی افراد مسن به انرژی، کمتر از سایر گروه های سنی است زیرا افراد مسن فعالیت بدنی کمتری دارند و در نتیجه نیاز کمتری به غذا برای ثابت نگه داشتن وزنشان دارندو برای محدود کردن دریافت انرژی، توصیه میشود مصرف غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی را بیشتر کنند و مصرف مواد شیرین و چربی ها را نیز کاهش دهند.
در ادامه کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو گفت: در سالمندان نیاز به انرژی کاهش می یابد، این کم شدن نیاز به انرژی، به خاطر کوچکتر شدن بافت عضلانی و کاهش فعالیت فیزیکی است.
بسیاری از افراد متوجه می شوند که دندان ها و لثه های آنها با افزایش سن تغییر می کند، افرادی که مشکلات دندانی دارند گاهی جویدن میوه، سبزیجات یا گوشت را برایشان مشکل می کند و خوردن غذاهای نرمتر می تواند کمک کننده باشد.
همچنین غذاهای پخته یا کمپوتهای خانگی مانند میوه های شیرین نشده، سوپهای کم نمک را امتحان کنید.
وی در ادامه در خصوص منابع غذایی انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز از جمله کلسیم و ویتامین د، ویتامین ب، روی و آهن و .. توضیحاتی داد.
مهندس نافعی تاکید کرد ورزش را باید به صورت پیوسته، مدام و بر اساس اصول صحیح انجام داد و افراد سالمندی که منع پزشکی ندارند باید حداقل فعالیتهایی با شدت متوسط به مدت 30 دقیقه 5 روز در هفته انجام دهند و یا میتوانند 150 دقیقه در یک هفته فعالیت کنند.
در پایان افزود: بیشتر این فعالیتها باید فعالیتهایی باشند که باعث تقویت عضله و افزایش تعادل بدن می شوند و در نهایت با رعایت تنوع، تناسب و تعادل در برنامه غذایی روزانه و انجام حرکات بدنی می توان قدمی موثر به سمت سلامتی بیشتر برداشت.
ارسال نظر