• تاریخ انتشار : 1402/08/04 - 09:46
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 623
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هفته مسمومیت 1402

روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی

با توجه به نام گذاری روزهای یکم تا هفتم آبان ماه به مناسبت هفته مسمومیت، امروز با عنوان روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی نامگذاری شده است. به همین جهت پوستر و پمفلت مربوط جهت بهره برداری منتشر میگردد.

روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی

مسمومیت غذایی بیماری ناشی از مصرف غذا یا آب آلوده به باکتری ها یا سموم، مواد شیمیایی، ویروس ها یا انگل های آنهاست. حمل، تولید یا نگهداری نامناسب غذا یا نوشیدنی معمولاً باعث آلودگی غذا می شود. پیشگیری از مسمومیت غذایی مستلزم بکارگیری بهداشت و ایمنی مواد غذایی به عنوان اجزای حیاتی و همچنین آموزش مصرف کنندگان در مورد انتخاب مراکز معتبر عرضه غذا است.

تقریباً 600 میلیون نفر، یعنی 1 نفر از هر 10 نفر در سراسر جهان، پس از مصرف مواد غذایی آلوده دچار بیماری می شوند و 420000 نفر هر ساله می میرند که منجر به از دست دادن 33 میلیون سال زندگی سالم می شود. غذای نا امن خطری برای سلامتی جهانی است که همه را در معرض خطر قرار می دهد. نوزادان، کودکان خردسال، زنان باردار، سالمندان و کسانی که یک بیماری زمینه ای دارند، بسیار مستعد ابتلا هستند. غذای ناسالم موجب ایجاد  چرخه معیوب اسهال و سوءتغذیه شده و وضعیت تغذیه ای افراد مستعد را به خطر می اندازد.

مسمومیت غذایی ممکن است به علت عدم دسترسی به آب سالم، بهداشت نامناسب، شرایط نامناسب تولید و نگهداری مواد غذایی، سطح پایین سواد و آموزش و ناکافی بودن قوانین ایمنی مواد غذایی رخ دهد. مسمومیت غذایی می تواند علائم کوتاه مدتی مانند تهوع، استفراغ و اسهال ایجاد کند. علاوه براین،  می تواند منجر به بیماری های طولانی مدت مانند سرطان، نارسایی کلیه یا آسیب کبدی، اختلالات مغزی و عصبی شود.

جهت پیشگیری از مسمومیت غذایی توصیه می شود که  افراد به جای استفاده از مواد غذایی فله ای مانند شیر خام، از محصولات بسته بندی شده با پروانه ساخت بهداشتی سازمان غذا و دارو استفاده کنند. پخت مناسب غذا هم عامل مهمی در پیشگیری از بروز مسمومیت های غذایی است. هنگام پخت غذا باید تمام نقاط آن به خوبی پخته شود و دمای مرکزی ترین نقطه ماده غذایی باید به 70 درجه سانتیگراد برسد، بنابراین بهتر است مواد غذایی به آرامی و با درجه حرارت مناسب پخت شوند تا به اصطلاح "مغز پخت" شوند .برای مواد خوراکی که نیاز است بیش از دو تا سه روز نگهداری شوند افراد باید حتما از فریزر که دمای آن منفی 18 درجه سانتیگراد است استفاده کنند .چنانچه قرار است غذایی بعد از بیرون آوردن از یخچال گرم شود، باید به مدت 10 تا 15 دقیقه با حرارت مناسب گرم شده و دمای آن به 70 درجه سانتیگراد برسد .به هیچ عنوان نباید غذای پخته را کنار مواد غذایی خام قرار داد، چرا که احتمال انتقال میکروب از مواد خام به پخته وجود دارد.

به هیچ عنوان نباید مواد خوراکی نشسته داخل یخچال قرار گیرد و بهتر است خوراکی هایی مانند انواع میوه و سبزیجات شسته و ضدعفونی شده و سپس داخل یخچال قرار گیرند. در صورت  نگهداری مواد کنسروی  به صورت درب باز در یخچال مواد درون کنسروها در مجاورت هوا اکسید می شوند.  برای نگهداری از آنها توصیه می شود محتوای آنها در ظروف شیشه ای درب دار نگهداری شود.

پیش از همه اینها هم توصیه می شود افراد حتما مواد غذایی مورد نیاز را از مراکز معتبر تهیه کرده و به تاریخ تولید و انقضای آن دقت داشته باشند.

برای مشاهده پوستر و پمفلت پیشگیری از مسمومیت ها کلیک کنید.

 

  • گروه خبری : مطالب آموزشی مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت,فرهنگ و سواد سلامت
  • کد خبر : 249479
ادمین  پایش
تهیه کننده:

ادمین پایش

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه