بمناسبت هفته جهانی دیابت
جلسه آموزشی دیابت و خطرات ناشی از آن
بمناسبت هفته جهانی دیابت جلسه آموزشی شناخت دیابت، خطرات ناشی از آن و اقدامات موثر در بهبود بیماری در دبیرستان دخترانه یاس نبی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو:صبح امروز سه شنبه 23 آبانماه 1402، کارشناسان مدیریت نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو دانشگاه بمناسبت هفته جهانی دیابت جلسه آموزشی با عنوان: دیابت، شناخت خطرات و اقدام موثر برای دانش آموزان دبیرستان دخترانه یاس نبی واقع در شهرک قائمیه اسلامشهر برگزار کردند.
در این برنامه مهندس زهرا کامرانی کارشناس تغذیه گفت: دیابت یک بیماری مزمن و متابولیکی است که با افزایش سطح قند خون مشخص می گردد.دیابت انواع مختلفی دارد که شایع ترین آنها دیابت نوع یک و دو است.
وی نشانه هایی چون تکرر ادرا، تشنگی زیاد، کاهش وزن و کج خلقی را علائم بارز دیابت عنوان کرد و افزود: به منظور پیشگیری از دیابت،ورزش،کنترل استرس، غذا خوردن به میزان کافی، عدم مصرف دخانیات، کاهش مصرف مواد قندی، مصرف میوه جات و سبزیجات و بررسی سالانه قند خون باید بررسی شود.
کارشناس تغذیه اداره نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو ادامه داد: با توجه به توصیه های انجمن دیابت آمریکا، تغذیه درمانی برای افراد مبتلا به دیابت باید مبنی بر انتخاب الگوهای غذایی سالم جهت تأمین مواد مغذی کلیدی و متنوع، حفظ وزن مطلوب، دستیابی به سطح بهینه هموگلوبین گلیکوزیله HbA1c، فشار خون و پروفایل لیپیدی باشد.
مهندس کامرانی تصریح کرد: تحقیقات انجام شده نشان داده اند که پیروی از رژیم غذایی مدیترانهای نقش محافظتی در کنترل قند خون، کاهش HbA1cو کاهش سطح ناشتا،کاهش مقاومت به انسولین و کاهش مرگ و میر دارد،مهم ترین علت مرگ و میر در بیماران دیابتی،عدم خود مراقبتی است.
وی یادآور شد: فرایند خود مراقبتی شامل:فعالیت فیزیکی منظم ،انجام آزمایش قند خون،پیگیری رژیم غذایی ،مصرف به موقع داروها است.
ارسال به دوستان