• تاریخ انتشار : 1403/08/08 - 14:18
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 243
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آموزش مسمومیت دارویی و راههای پیشگیری از آن

جلسه آموزش مسمومیت دارویی و راههای پیشگیری از آن به جهت افزایش آگاهی عمومی و به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها برگزار شد.

مسمومیت دارویی و راههای پیشگیری از آن

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو،  به جهت افزایش آگاهی عمومی و به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها جلسه‌ای آموزشی مورخ ۸ آبان ۱۴۰۳ در دبیرستان حضرت زهرا (س) با حضور دکتر مائده رستمیان و مهدیس مرادیان کارشناسان دارویی اداره نظارت و پایش فراورده های سلامت معاونت غذا و دارو برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر مرادیان آموزش هایی در رابطه با  آشنایی بیشتر با موضوع مسمومیت و همچنین انواع سموم ارائه کرده و گفت: از شایع ترین انواع مسمومیت ها، مسمومیت تنفسی و بالاخص مسمومیت گوارشی (خوراکی) است.

وی افزود: نظر به اینکه نحوه برخورد و کمک به فرد مسموم با توجه به نوع سم متفاوت می‌باشد، لازم است به تفاوت های موجود در مسمومیت با انواع مواد سمی توجه داشته و بر اساس علائم مشهود قادر به تصمیم گیری در این زمینه باشیم.
کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو تهران در جلسه مذکور در خصوص انواع مسمومیت‌ها شامل مسمومیت‌های دارویی، مسمومیت غذایی، مسمومیت با گیاهان از جمله گیاهان زینتی، مسمومیت با مواد شیمیایی و آفت کش ها در همگی آحاد جامعه صحبت کرد و بر روش‌های پیشگیری از آن و اقدامات اولیه در برخورد با فرد مسموم ﺘﺄکید شد.

همچنین در ادامه دکتر مرادیان افزود: با اهتمام بر اهمیت موضوع پیگیری از مسمومیت‌های تعمدی، در ارتباط با بوتولیسم و قرص برنج، خطرات ناشی از مواجه با آن‌ها و علائم مسمومیت‌های این سموم اطلاع رسانی صورت گرفت.
وی در رابطه با یکی از مهمترین مسمومیت‌ها شامل مسمومیت دارویی و مسمومیت در گروه‌های حساس مانند کودکان و سالمندان توضیح داده و گفت:  از جمله شایعترین علل بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی و مجاز است. اغلب این مسمومیت‌ها تعمدی بوده و لذا آگاهی در رابطه با راهکارهای پیشگیری از این نوع مسمومیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار  است.

کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو افزود: در مسمومیت رخ داده در سالمندان مهمترین علل بروز می تواند شامل تشابه ظاهری، ابتلا به فراموشی و عدم اطلاع از نوع دارو یا ناخوانا بودن آن و یا نداشتن سواد کافی باشد. در پیشگیری از مسمومیت کودکان نیز نگهداری داروها و مواد شیمیایی در محل‌های ایمن و پرهیز از خوراندن دارو به کودک با استفاده از اسامی گمراه کننده مانند شکلات یا شربت دارای اهمیت است.

وی در پایان یادآور شد: در مواجهه با فرد مسموم مواردی چون حفظ خونسردی خود و عدم القا استفراغ در فرد، هرچه سریع تر با شماره تلفن مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم 190 یا اورژانس 115 تماس گرفته و در صورت آگاهی از سم یا داروی مصرفی فرد چه به صورت سهوی و چه به صورت تعمدی به کادر درمانی اطلاع داده شود.

 

  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 282682
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

تصاویر

مسمومیت دارویی و راههای پیشگیری از آن مسمومیت دارویی و راههای پیشگیری از آن مسمومیت دارویی و راههای پیشگیری از آن

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه