سهشنبههای غذا و دارو
نحوه نگهداری صحیح داروها در منزل
در ادامه این مطلب، به بررسی روشهای صحیح نگهداری اشکال دارویی مختلف در منزل میپردازیم.
سهشنبههای غذا و دارو
امحای داروهای غیر قابل استفاده
در ادامه به بررسی روش های امحا داروهای غیر قابل استفاده میپردازیم.
سه شنبه های غذا و دارو
هپاتیت: دشمن خاموش کبد و راههای مقابله با آن
هپاتیت یک بیماری جهانی با بیش از 2 میلیون مورد جدید و 3/1 میلیون مرگ در سال است. التهاب کبد اغلب در نتیجه یک عفونت ویروسی به وجود می آید ولی علل متعدد دیگری از جمله علل دارویی و نیز سبک زندگی ناسالم نیز میتواند در بروز آن نقش داشته باشد. به مناسبت روز جهانی هپاتیت مطالب آموزشی در این خصوص منتشر می گردد.
سه شنبه های غذا و دارو
محرک های دارویی و کنترل آن ها برای بهبود مدیریت آسم
به مناسبت روز جهانی آسم و آلرژی، توصیه های دارویی در خصوص افراد مبتلا به آسم و آلرژی جهت مدیریت آسم منتشر میگردد.
سه شنبه های غذا و دارو
توصیه های دارویی و پیشگیری از مسمومیت در سفر
می توانید سوالات خود را در زمینه اطلاعات دارویی و موارد مسمومیت، با موضوعات ذیل و با کارشناسان مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم به شماره تلفن 190 درمیان بگذارید: • نحوه نگهداری و مصرف صحیح داروها • تداخل مصرف همزمان داروها با هم و با مواد غذایی • مصرف داروها در دوران بارداری و شیردهی • عوارض جانبی ناشی از مصرف داروها • سازگاری و نحوه اختلاط داروهای تزریقی • مسمومیت با داروها، سموم و مواد شیمیایی، گیاهان و گازهای سمی، گزیدگی ها
سه شنبه های غذا و دارو
توصیههای مرتبط با روزهداری و مصرف داروها
در بارداری، شیردهی و برخی از بیماری ها مانند دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخم های گوارشی (معده و دوازدهه)، اختلالات کلیوی، اختلالات غده تیروئید، بیماری های اعصاب و روان، قلبی-عروقی و تنفسی، فرد ملزم می باشد پیش از اقدام به روزه داری، با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزه داری مشورت نماید.
سه شنبه های غذا و دارو
سامان دهی قفسه دارویی در منزل
نظافت کلی عید، زمان مناسبی است تا در هر منزلی، به قفسه یا جعبه دارویی منزل سری بزنیم و به آن سر و سامان دهیم. گرچه داروها نقش موثری در درمان بسیاری از بیماری ها دارند ولی زمانیکه دیگر نیازی به آنها نباشد ضروری است که برای جلوگیری از خطرات احتمالی، داروها را به شکل مناسبی دور بریزیم.
سه شنبه های غذا و دارو
مصرف داروها و اهدا خون
تقریبا اکثر داروهای مصرفی تا زمانی که شرایط تحت کنترل است، مانع اهدا خون نمیشوند. تعداد کمی دارو وجود دارد که در اهدای خون از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. افرادی که از این داروها استفاده میکنند، پس از دریافت آخرین دوز دارو و قبل اهدا خون نیازمند سوال از پزشک یا داروساز در خصوص امکان اهدا خون و یا مدت زمانی هستند که بعد دریافت آخرین دوز دارو باید صبر کنند.
سه شنبه های غذا و دارو
داروهای موثر بر تیروئید
بسیاری از بیمارانی که عملکرد تیروئید آنها ارزیابی میشود، برای انواع بیماریهای غیرتیروئیدی نیز دارو مصرف میکنند. در نتیجه پزشکان باید از تداخلات بین داروهای مختلف و عملکرد تیروئید آگاه باشند.
سه شنبه های غذا و دارو
ارتباط بین عناصر کمیاب و تیروئید
پیشگیری از کمبود عناصر کمیاب نه تنها ممکن است بیماری های مرتبط با آن عنصر کمیاب را کاهش دهد، بلکه اثربخشی سایر عناصر کمیاب را نیز بهبود می بخشد.