مهندس کسری مومنیان
مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران
مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی
چشم انداز مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
از آنجاکه رسالت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، ارائه خدمات سلامت با کیفیت مطلوب می باشد و اداره نظارت برمواد غذایی آرایشی و بهداشتی نیز به عنوان زیر مجموعه معاونت غذا و دارو و دانشگاه، پیرو رسالت یادشده، می باشد،. لذا ارتقاء کیفیت خدمات و وظایف محوله را در جهت افزایش رضایتمندی ارباب رجوع سرلوحه کارخود می داند. بر این اساس، ضمن حرکت در چارچوب قوانین و اهداف تعریف شده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سیاستهای برنامه های توسعه، اهداف کلی به شرح زیر را مد نظر دارد.
اهداف کلی :
- ارتقاء و توسعه سلامت اقلام سلامت محور و پیگیری به موقع شکایات
- افزایش سرعت، دقت و کیفیت اجرای فرایندها در راستای افزایش رضایت ارباب رجوع
- افزایش کارایی و کاهش هزینه ها
راهبردهای کلان و برنامه چهارساله مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران (1400-1404)
- تامین ایمنی و اصلاح الگوی مصرف فراورده های سلامت
- توسعه کمی و کیفی تولید داخلی فراورده های سلامت
- بهبود مستمر فرایندها
شرح وظایف :
اداره نظارت برموادغذایی از ادارات زیر مجموعه معاونت غذا و دارو می باشد که وظیفه اصلی آن نظارت و بازرسی از کارخانجات تولید موادغذایی، آرایشی و بهداشتی، سردخانه ها و انبارهای نگهداری اقلام غذایی، آرایشی و بهداشتی در حوزه نظارتی تحت پوشش که شامل مناطق 10، 11، 16، 17، 19، 20، اسلامشهر، و بخشی از مناطق 15 و 18 شهرداری و حومه آن، قسمتی از جاده های ورامین ، قم و بخشی از جاده خاوران) می باشد، است. نظارت و بازرسی از واحدهای پیشگفت در چند دسته به شرح زیر انجام میگردد:
فنی نظارت :
- بازرسی روتین وادواری از واحد های تولیدی و سردخانه های نگهداری مواد غذایی، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی به منظور برقراری چتر نظارتی در حوزه تحت پوشش
- بازرسی های خارج از ساعت اداری در شیفتهای عصر، شب، پنجشنبه، جمعه و ایام نوروز
- بازدید از واحدهای متقاضی اخذ مجوزهای بهداشتی با هماهنگی نماینده واحد
- انجام بازرسی های ضربتی در موارد خاص در زمان بحران وجود عدم انطباق در محصولات
- بازرسی از واحد به منظور پیگیری شکایات واصله و بررسی موضوع در محل و انجام نمونه برداری در صورت لزوم
- بازدید از کارخانجات تولید مواد غذایی، آرایشی وبهداشتی به منظور تکمیل چک لیست ارزیابی برنامه های پیش نیازی(PRPs) جهت درجه بندی سالیانه واحدهای تولیدی
- بازدید از سطح عرضه به منظور نمونه برداری اقلام غذایی آرایشی و بهداشتی در قالب اجرای طرح کشوریPMS
- بازدید از مراکز غیر مجاز تولید و نگهداری مواد غذایی آرایشی و بهداشتی
- انجام ممیزی واحدهای تولیدی متقاضی اخذ مجوزهای سیستمهای مدیریت ایمنی(HACCP و ISO 22000)
- نمونه برداری ازمحصولات غذایی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی از واحد های تولیدی تحت پوشش و ارسال به آزمایشگاه و بررسی موارد عدم انطباق
- برگزاری جلسات کمیسیون عدم انطباق به منظور تجزیه و تحلیل نتایج آزمایشات نامنطبق و تصمیم گیری جهت نحوه برخورد با واحد
- طرح موارد عدم انطباق در کمیسیون ماده 11 و ارجاع به تعزیرات حکومتی
- همکاری در تدوین و بازنگری ضوابط و بخشنامه های با سازمان غذا و دارو و شرکت در جلسات مربوطه
- همکاری در تدوین و بازنگری استانداردهای ملی با سازمان ملی استاندارد و شرکت در جلسات مربوطه
- اجرای برنامه های عملیاتی ابلاغی از سوی سازمان غذا و دارو
صدور مجوز های بهداشتی :
- صدور، اصلاح و تمدید پروانه بهداشتی ساخت و تولید قراردادی مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
- صدور، اصلاح و تمدید شناسه نظارت کارگاهی مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
- صدور مجوز مشاغل خانگی
- صدور ، اصلاح و تمدید پروانه بهره برداری(ثبت منبع) واحدهای تولیدی غذایی آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی
- صدور IRC محصولات آرایشی و بهداشتی
- صدور و تمدید پروانه مسئول فنی واحدهای تحت پوشش و تایید صلاحیت در سایت ttac
- تایید صلاحیت مسئولین فنی واردات
- صدور گواهی بهداشت جهت صادرات مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
- صدور گواهی بهداشت محصولات کشاورزی
- صدور گواهی HACCP و مجوز تایید سیستم مبتنی بر استاندارد ISO 22000 برروی برچسب فراورده های غذایی و آشامیدنی
- پاسخ به استعلام وزارت جهادکشاورزی / وزارت صمت جهت صدور پروانه تاسیس و بهره برداری برای کارخانجات تولید موادغذایی آرایشی و بهداشتی
- برگزاری جلسات کمیسیون فنی و قانونی برای صدور مجوزهای بهداشتی و موضوعات مربوطه
- برگزاری کمیته کشوری FSMS برای صدور مجوزهای سیستمهای مدیریت ایمنی (HACCP و ISO 22000)
- فرایند ویرایش در سامانه اشخاص حقیقی و حقوقی
رسیدگی به شکایات:
- دریافت، رسیدگی و پاسخگویی به شکایات واصله بین دانشگاهی یا سازمان غذا و دارو
- بررسی و پاسخدهی به شکایات و سوالات مطرح شده در خصوص مواد خوراکی، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی واصله بصورت کتبی،تلفنی و حضوری و سایت
- بررسی و پاسخدهی به استعلام های مجوزهای بهداشتی تحت پوشش
آموزش:
- برگزاری کلاسهای آموزشی بدو و ضمن خدمت برای مسئولین فنی واحدهای تولید موادغذایی آرایشی و بهداشتی
- برگزاری کلاسهای آموزشی و بازآموزی تخصصی متناسب با نیاز کارشناسان مدیریت نظارت برموادغذایی آرایشی و بهداشتی به منظور افزایش سطح دانش فنی
- صدور / تمدید مجوز آموزش موسسات آموزشی تحت پوشش
- همکاری در برپایی دوره های آموزشی در قالب همایش، کارگاه و برپایی غرفه در مراکز عمومی( مترو، مدرسه، دانشکده و بیمارستانهای تحت پوشش) به منظور افزایش آگاهی عامه مردم در لزوم دستیابی به غذای ایمن
مبارزه با قاچاق:
- بازرسی روتین وادواری از انبار های نگهداری مواد غذایی، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی به منظور برقراری چتر نظارتی در حوزه تحت پوشش
- انجام بازرسی های مشترک با سازمان تعزیرات حکومتی و اجرای احکام در خصوص واحدهای متخلف
- بازدید به منظور رتبه بندی انبارهای نگهداری اقلام غذایی، آرایشی و بهداشتی تحت پوشش
- نظارت بر امحاء ضایعات مواد غذایی آرایشی و بهداشتی شرکت ها و کارخانه های تولیدی
- نظارت بر انبارها با توجه به درخواست شرکت و یا استعلام از سایر ارگان های ذیربط نظیر سازمان و دانشگاه ها
- نمونه برداری از کالاهای اساسی
- نمونه برداری از گمرک