مهندس کسری مومنیان

 مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی  معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران

مدرک تحصیلی : کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی

 

 

چشم انداز مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی 

 

     از آنجاکه رسالت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، ارائه خدمات سلامت با کیفیت مطلوب می باشد و اداره نظارت برمواد غذایی آرایشی و بهداشتی نیز به عنوان زیر مجموعه معاونت غذا و دارو و دانشگاه، پیرو رسالت یادشده، می باشد،. لذا ارتقاء کیفیت خدمات و وظایف  محوله را در جهت افزایش رضایتمندی ارباب رجوع سرلوحه کارخود می داند. بر این اساس، ضمن حرکت در چارچوب قوانین و اهداف تعریف شده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سیاستهای برنامه های توسعه، اهداف کلی به شرح زیر را مد نظر دارد.

 

اهداف کلی :

  •  ارتقاء و توسعه سلامت اقلام سلامت محور و پیگیری به موقع شکایات
  •  افزایش سرعت، دقت و کیفیت اجرای فرایندها در راستای افزایش رضایت ارباب رجوع
  •  افزایش کارایی و کاهش هزینه ها

 

راهبردهای کلان و برنامه چهارساله  مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران (1400-1404)

  • تامین ایمنی و اصلاح الگوی مصرف فراورده های سلامت
  • توسعه کمی و کیفی تولید  داخلی فراورده های سلامت
  • بهبود مستمر فرایندها

 

شرح وظایف :

اداره نظارت برموادغذایی از ادارات زیر مجموعه معاونت غذا و دارو می باشد که وظیفه اصلی آن نظارت و بازرسی از کارخانجات تولید موادغذایی، آرایشی و بهداشتی، سردخانه ها و انبارهای نگهداری اقلام غذایی، آرایشی و بهداشتی در حوزه نظارتی تحت پوشش که شامل مناطق 10، 11، 16، 17، 19، 20، اسلامشهر، و بخشی از مناطق 15 و 18 شهرداری و حومه آن، قسمتی از جاده های ورامین ، قم و بخشی از جاده خاوران) می باشد، است. نظارت و بازرسی از واحدهای پیشگفت در چند دسته به شرح زیر انجام میگردد:

 

فنی نظارت :

  •    بازرسی روتین وادواری از واحد های تولیدی و سردخانه های نگهداری مواد غذایی، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی  به منظور برقراری چتر نظارتی در حوزه تحت پوشش
  •    بازرسی های خارج از ساعت اداری در شیفتهای عصر، شب، پنجشنبه، جمعه و ایام نوروز
  •    بازدید از واحدهای متقاضی اخذ مجوزهای بهداشتی با هماهنگی نماینده واحد
  •    انجام بازرسی های ضربتی در موارد خاص در زمان بحران وجود عدم انطباق در محصولات
  •    بازرسی از واحد به منظور پیگیری شکایات واصله و بررسی موضوع در محل و انجام نمونه برداری در صورت لزوم
  •    بازدید از کارخانجات تولید مواد غذایی، آرایشی وبهداشتی به منظور تکمیل چک لیست ارزیابی برنامه های پیش نیازی(PRPs) جهت درجه بندی سالیانه واحدهای تولیدی
  •    بازدید از سطح عرضه به منظور نمونه برداری اقلام غذایی آرایشی و بهداشتی در قالب اجرای طرح کشوریPMS
  •    بازدید از مراکز غیر مجاز تولید و نگهداری مواد غذایی آرایشی و بهداشتی
  •   انجام ممیزی واحدهای تولیدی متقاضی اخذ مجوزهای سیستمهای مدیریت ایمنی(HACCP و ISO 22000)
  •   نمونه برداری ازمحصولات غذایی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی از واحد های تولیدی تحت پوشش و ارسال به آزمایشگاه و بررسی موارد عدم انطباق
  •   برگزاری جلسات کمیسیون عدم انطباق به منظور تجزیه و تحلیل نتایج آزمایشات نامنطبق و تصمیم گیری جهت نحوه برخورد با واحد
  •   طرح موارد عدم انطباق در کمیسیون ماده 11 و ارجاع  به  تعزیرات حکومتی
  •   همکاری در تدوین و بازنگری ضوابط و بخشنامه های با سازمان غذا و دارو و شرکت در جلسات مربوطه
  •   همکاری در تدوین و بازنگری استانداردهای ملی با سازمان ملی استاندارد و شرکت در جلسات مربوطه
  •   اجرای برنامه های عملیاتی ابلاغی از سوی سازمان غذا و دارو

 

صدور مجوز های بهداشتی :

  • صدور، اصلاح و تمدید پروانه بهداشتی ساخت  و تولید قراردادی مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
  • صدور، اصلاح و تمدید شناسه نظارت کارگاهی مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
  • صدور مجوز مشاغل خانگی
  • صدور ، اصلاح و تمدید پروانه بهره برداری(ثبت منبع) واحدهای تولیدی غذایی آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی
  • صدور IRC محصولات آرایشی و بهداشتی
  • صدور و تمدید پروانه مسئول فنی واحدهای تحت پوشش و تایید صلاحیت در سایت ttac
  • تایید صلاحیت مسئولین فنی واردات
  • صدور گواهی بهداشت جهت صادرات مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
  • صدور گواهی بهداشت محصولات کشاورزی
  • صدور گواهی HACCP و مجوز تایید سیستم مبتنی بر استاندارد ISO 22000 برروی برچسب فراورده های غذایی و آشامیدنی
  • پاسخ به استعلام  وزارت جهادکشاورزی / وزارت صمت جهت صدور پروانه تاسیس و بهره برداری  برای کارخانجات تولید موادغذایی آرایشی و بهداشتی
  • برگزاری جلسات کمیسیون فنی و قانونی برای صدور مجوزهای بهداشتی و موضوعات مربوطه
  • برگزاری کمیته کشوری FSMS برای صدور مجوزهای سیستمهای مدیریت ایمنی (HACCP و ISO 22000)
  • فرایند ویرایش در سامانه اشخاص حقیقی و حقوقی

 

رسیدگی به شکایات:

  • دریافت، رسیدگی و پاسخگویی به شکایات واصله بین دانشگاهی یا سازمان غذا و دارو
  • بررسی و پاسخدهی به شکایات و سوالات مطرح شده در خصوص مواد‌ خوراکی، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی واصله بصورت کتبی،تلفنی و حضوری و سایت
  • بررسی و پاسخدهی به استعلام های مجوزهای بهداشتی تحت پوشش

 

آموزش:

  • برگزاری کلاسهای آموزشی بدو و ضمن خدمت برای مسئولین فنی واحدهای تولید موادغذایی آرایشی و بهداشتی
  • برگزاری کلاسهای آموزشی و بازآموزی تخصصی متناسب با نیاز کارشناسان مدیریت نظارت برموادغذایی آرایشی و بهداشتی به منظور افزایش سطح دانش فنی
  • صدور / تمدید مجوز آموزش موسسات آموزشی تحت پوشش
  • همکاری در برپایی دوره  های آموزشی در قالب همایش، کارگاه و برپایی غرفه در مراکز عمومی( مترو، مدرسه، دانشکده و بیمارستانهای تحت پوشش) به منظور افزایش آگاهی عامه مردم در لزوم دستیابی به غذای ایمن

 

مبارزه با قاچاق:

  • بازرسی روتین وادواری از انبار های نگهداری مواد غذایی، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی  به منظور برقراری چتر نظارتی در حوزه تحت پوشش
  • انجام بازرسی های مشترک با سازمان تعزیرات حکومتی و اجرای احکام در خصوص واحدهای متخلف
  •  بازدید به منظور رتبه بندی انبارهای نگهداری اقلام غذایی، آرایشی و بهداشتی تحت پوشش
  • نظارت بر امحاء ضایعات مواد غذایی آرایشی و بهداشتی شرکت ها و کارخانه های تولیدی
  • نظارت بر انبارها با توجه به درخواست شرکت و یا استعلام از سایر ارگان های ذیربط نظیر سازمان و دانشگاه ها
  • نمونه برداری از کالاهای اساسی
  • نمونه برداری از گمرک
  • پاسخگویی به استعلام ارگان های ذیربط در زمینه قاچاق نظیر پلیس و ...
  • بررسی سامانه جامع گزارشات

    ارتباط با مدیریت:

    مسئول دفتر : خانم مهندس آزادی

    تلفن تماس دفتر: 64432459 

    آدرس پستی: تهران، انقلاب، خیابان قدس، ابتدای خیابان طالقانی، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، طبقه دوم

 

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه