تدبیر:نگاهی به عملکرد معاونت غذا و دارو در دولت یازدهم

تدبیر:نگاهی به عملکرد معاونت غذا و دارو در دولت یازدهم

دولت دوازدهم به دلیل شرایط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی  در زمان شیوع کرونا با چند چالش بنیادین مواجه بود اما در مجموع و با پرهیز از هرگونه اغراق باید گفت توانست در دوره تصدی حدود یکسال و نیم خود در مدیریت بیماری کرونا دستاوردهای مهمی را حاصل کند.

 دولت های یازدهم و دوازدهم در طول دوران خدمتگزاری خود به ملت شریف و بزرگ ایران با انواع و اقسام مصائب، چالش ها و بحران ها مواجه بوده اند تا حدی که هرکدام از این موانع و بحران ها برای توقف و محدودسازی نظام حکمرانی در هر کشوری یا هر دولتی کافی بوده و میتوانست دولت ها یا کشورها را با دشواری های بنیادینی روبرو سازد.

عمده دلیل این اوضاع سخت ناشی از تقاطع چند بحران عظیم ملی در عرصه داخلی و خارجی بوده است که از جمله مهمترین آنها ظهور ترامپ در عرصه روابط بین الملل و راهبرد فشار حداکثری علیه ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی و اوج آن یعنی تحریم های همه جانبه و شیوع بیماری عالمگیرکووید ۱۹ در سال ۱۳۹۸ بوده است.

به گزارش ایرنا، تلاقی آثار فشار حداکثری تحریم های ایالت متحده آمریکا از یک سو و همه گیری کرونا در ماههای پایانی ۱۳۹۸ از سوی دیگر، مهمترین شرایط را برای دولت دوازدهم رقم زد.

دولت تدبیر و امید به منظور مواجهه و مدیریت هرچه عاقلانه تر و منطقی تر این دو پدیده همافزا از تمام ظرفیت ها و تجارب خود بهره برد تا عبور از هر دو بحران با کمترین آسیب بر اقتصاد ملی و سالمت شهروندان ایرانی ممکن شود.

اعضای دولت که اغلب سابقه حضور در عرصه های مدیریتی کلان کشور بخصوص در دوران دفاع مقدس، سازندگی کشور و اصلاحات، تجربیات و سوابق درخشان و گرانقدری را داشتند از همه ظرفیت های خود برای مدیریت کشور در شرایط تحریم و کرونا بهره جستند.

در عرصه مدیریت و حکمرانی کرونا، دولت دوازدهم با هدفگذاری کاهش میزان مرگ ومیر و ابتلاها و کنترل شیوع بیماری در پهنه سرزمینی و با اتکا به تمامی عناصر حکمرانی خوب و پرهیز از رویکردهای یک سویه نگر، از بالا به پائین و بسته بلافاصله وارد میدان شد و با تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا ابتکار عمل لازم را بدست گرفت.

از همان بدو فعالیت ها، شخص رئیس جمهوری مدیریت و راهبری کلیه امور آن را برعهده گرفت. این ستاد در بالاترین سطوح مدیریتی و با حضور دائمی و مستمر شخص رئیس جمهوری و بخش اعظمی از اعضاء دولت و نیز اعضایی از ستاد کل نیروهای مسلح، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه آغاز بکار کرد.

اصول و مبانی و راهبردهای کلان فعالیتهای دولت در مدیریت بیماری فراگیر کووید۱۹ را می توان در محورهای زیر بیان کرد:

۱) پایبندی و تعهد کامل به اصول حکمرانی خوب بخصوص پاسخگوئی، مسئولیت پذیری، مشارکت و شفافیت در برنامهها، اقدامات و تدابیر و پرهیز از دولت محوری صرف، رویکرد اصلی حاکم بر مدیریت بیماری بوده است.

کلیدواژه ها
مدیر سایت
تهیه کننده:

مدیر سایت

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب