• تاریخ انتشار : 1398/02/09 - 13:44
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 75
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به همت معاونت غذا و دارو تهران 

برگزاری جلسه آموزشی به مناسبت هفته سلامت در سرای محله قیامدشت

با همکاری معاونت غذا و دارو و باهدف آگاه‌سازی عموم مردم در مورد مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک و توصیه‌های دارویی در ماه مبارک رمضان در سرای محله قیامدشت به مناسبت هفته سلامت جلسه آموزشی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ به مناسبت هفته سلامت جلسه آموزش باهدف آگاه‌سازی عموم مردم در مورد مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک و توصیه‌های دارویی در ماه مبارک رمضان روز یکشنبه 8 اردیبهشت 98 در سرای محله قیامدشت، برگزار شد.
دکتر پریا عطایی کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو در این جلسه آموزشی به تعریف آنتی‌بیوتیک‌ها، موارد مصرف آن‌ها، علل ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیک‌ها، عواقب مقامت آنتی‌بیوتیکی و روش‌های پیشگیری از ایجاد این مقاومت پرداخت.
وی افزود: دوز درمان آنتی‌بیوتیک باید تکمیل شود و در صورت احساس بهبودی در روزهای اولیه دارو خودسرانه توسط بیمار نباید قطع گردد.
کارشناس دارویی ادامه داد: هرگز آنتی‌بیوتیک باقيمانده را براي نوبت بعد ذخيره نكنيـد و هرگز آنتی‌بیوتیک خود را بـراي فـرد ديگري نيز تجويز نكنيد.
دکتر عطایی براي جلوگيری از گسترش عفونت‌های مقاوم راهکارهایی آن پیشنهاد داد و افزود: مؤثرترين راه جلوگيري از انتشار عفونت‌ها شستن دست‌ها است.
وی در ادامه به هم‌وطنانی که به دلیل ابتلا به بیماری دارو مصرف می‌نمایند، نحوه صحیح مصرف داروها در زمان روزه‌داری را بیان کرد.
عطایی افزود: روزه‌داران در زمان روزه‌داری هیچ‌گاه وعده‌های داروی خود را خودسرانه حذف و یا به زمان دیگری موکول ننمایید؛ چراکه این عمل سبب اختلال در روند درمان می‌ شود.
کارشناس دارویی تصریح کرد: آنتی‌بیوتیک‌ها ازجمله داروهایی هستند که حتماً باید در زمان مشخص خودمصرف شوند و امکان تغییر ساعت آن‌ها وجود ندارد. اما پزشک معالج می‌تواند با در نظر گرفتن نوع بیماری آنتی‌بیوتیکی را انتخاب کند که با برنامه روزه‌داری شما تداخل پیدا نکند.
دکتر عطایی گفت: برخی از داروها نیز به شکل آهسته رهش در بازار دارویی موجود می‌باشند. در مورد این داروها بجای مصرف سه تا چهار بار در روز، پزشک می‌تواند داروی آهسته رهش را یک‌بار در روز تجویز و توصیه کند.
وی در ادامه یادآور شد: در بیماران دیابتی تغییر خودسرانه میزان داروی موردنیاز و رژیم غذایی خطرناک است و افرادی که انسولین دریافت می‌کنند مشورت با پزشک لازم و ضروری است و درهرصورت قند خون در این شرایط باید به‌دقت کنترل شود.
عطایی در پایان تأکید کرد: قطع ناگهانی برخی از داروها به‌واسطه روزه‌داری بسیار خطرناک است و نیاز به مشاوره با پزشک و داروساز وجود دارد.
 
  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 244806
خدیجه  آب پر
تهیه کننده:

خدیجه آب پر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه