• تاریخ انتشار : 1401/12/28 - 11:29
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 436
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران: پیشگیری از مسمومیت های غذایی در ایام نوروز

مسمومیت‌های غذایی یکی از مواردی است که می‌تواند در سفرها مشکل‌ساز شود، اما با توجه به چند نکته تغذیه‌ای می‌توان به راحتی از این نوع مسمومیت پیشگیری کرد.

توصیه های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران: پیشگیری از مسمومیت های غذایی در ایام نوروز

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، مدیریت نظارت و پایش مصرف فراورده های سلامت در پیشبرد اهداف معاونت غذا و دارو در طی سفرهای نوروزی اقدام به تدوین پمفلت شامل پیشگیری از مسمومیتهای غذایی در ایام نوروز کرد.

مسمومیت های غذایی:
مسمومیت غذایی عبارتست از مجموعه اختلالاتی که در نتیجه خوردن غذاهای فاسد در بدن به وجود می آید.  باکتری ها، کپک ها، حشرات ، انگل ها، گرما، رطوبت، نور، اکسیژن، مجاورت غذا با بقایای سموم دفع آفات نباتی و .....  از عوامل موثر در ایجاد مسمومیت غذایی هستند.
مسمومیت با موادغذایی می تواند در اثرآلودگی غذا در جریان تولید فراورده های غذایی، آماده سازی و نگهداری آنها ایجاد شود.

نشانه های مسومیت غذایی
نشانه های مسمومیت غذایی عبارتند از:
 اسهال
 دل درد
 استفراغ
 حالت تهوع
 سردرد
 تب
 ضعف و خستگی عضلانی

چه افرادی در معرض خطر بیشتری برای مسومیت غذایی هستند؟
سالمندان، کودکان، بانوان در دوران حاملگی و شیردهی، افرادی که بیماری های ضعیف بودن سیستم ایمنی یا بیماری های سوخت و ساز مثل دیابت دارند در خطر بیشتری برای مسمومیت غذایی هستند.

مهم ترین راهکارهای  ساده برای پیشگیری از مسمومیت  غذایی عبارتند از:
 رعایت بهداشت فردی
 مصرف آب آشامیدنی سالم
 شستن دست ها با آب و صابون قبل از آماده کردن  یا خوردن غذا
 مصرف غذاهاو سبزیجات پخته
 عدم مصرف سالاد و سبزیجاتی که از شستشو و ضدعفونی آنها اطمینان نیست.
 مصرف تمامی میوه ها صورت پوست کنده
 عدم  نگهداری غذای پخته بیش از 2 ساعت بیرون از یخچال (1 ساعت در صورت گرمی هوا)
• عدم مصرف غذاهای با احتمال فساد سریع ( تخم مرغ، محصولات لبنی غیر پاستوریزه، غذاهای حاوی سس های مایونز و سس کچاپ)، سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت و لوبیا، کشک خام و عسل غیر کارخانه ای  
• استفاده از غذاهایی مانند کباب یا جوجه کباب که از ترکیب مواد غذایی کمتری تهیه می شوند، در غذاخوری های بین راهی
• عدم خرید تنقلات و محصولات غذایی از فروشندگان دوره گرد
• در سفر از محصولات لبنی و خوراکی هایی که دارای بسته بندی دارای نشان سلامت و مجوز بهداشتی هستند استفاده نمایید و از خرید و مصرف فرآورده های خوراکی فله ای جدا اجتناب نمایید.

بوتولیسم
بوتولیسم‌ نوعی مسمومیت غذایی است که در اثر خوردن غذاهای سمی رخ می دهد و سیستم عصبی فرد مبتلا را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد که موجب آسیب به عصب های مرکزی و عضلانی و حتی مرگ خواهد شد. چنانچه در سفر از غذاهای کنسرو شده استفاده می نمایید، استفاده می نمایید، با جوشاندن کنسرو به مدت 20 دقیقه می توان از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری نمود. 

علائم و نشانه های بوتولیسم:
علائم و نشانه‌های بوتولیسم به ‌صورت تأخیری (12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری) و به‌صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر می‌شود. بیمار مبتلا به بوتولیسم باید در کوتاه ترین زمان ممکن به یک مرکز درمانی مجهز منتقل و درمان شود.

  • گروه خبری : مطالب آموزشی مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 243840
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه