• تاریخ انتشار : 1402/12/08 - 08:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 218
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جلسه آموزش مدیریت و اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان برگزار شد

کارشناس تغذیه اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش موثر روزه داری بر سلامت افراد به بیان توصیه های مهم تغذیه ای در ماه رمضان پرداخت.

جلسه آموزش مدیریت و اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو،در جلسه آموزشی که در تاریخ  8 اسفند 1402 در مدرسه امام خامنه ای برگزار شد، مهندس زهرا کامرانی با اشاره به نقش موثر روزه داری بر سلامت گفت: یکی از موارد مهمی که لازم است در ماه مبارک رمضان مورد توجه قرار گیرد، روش صحیح تغذیه است که تا علاوه بر دستیابی به فیض الهی، از عوارض جسمی و عصبی جلوگیری شود. در غیر این صورت ممکن است عوارضی حاصل شود که اثرات آن باعث بروز مشکلات گوارشی و عدم تداوم روزه گرفتن گردد.

وی افزود: دراین ایام باید تعادل و تنوع را در برنامه غذایی روزانه رعایت کنیم و برای تقویت سیستم ایمنی بدن از همه گروه های غذایی مانند نان و غلات، شیر و لبنیات کم چرب، سبزی ها، میوه ها، انواع گوشت، حبوبات و تخم مرغ  به میزان کافی استفاده کنیم.

کارشناس تغذیه در ادامه تصریح کرد: در وعده سحری خود از غلات، سبزیجات، پروتئین و منبعی از چربی های سالم با فیبر بالا یا غلات کامل استفاده کنید. خوردن یک وعده غذایی متعادل و غنی از تمام این عناصر بسیار مهم است زیرا این منابع غذایی دیر هضم می شوند و به طور پیوسته انرژی آزاد می کنند تا سطح قند خون و انرژی شما را ثابت نگه دارد.

وی گفت: یکی از عادات غلط غذایی روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد، در هنگام شروع افطار آب سرد استفاده می کنند که موجب کاهش سطح دمای بدن روزه دار می شود که در این مورد توصیه می شود افطار خود را با کمی آب گرم و یا چای کمرنگ آغاز کنید و پس از آن می توانید از خرما یا کشمش استفاده کنید. چراکه خرما منبع خوبی از فیبر و مواد مغذی نظیر قند، پتاسیم، مس و منگنز است.

مهندس کامرانی یادآورشد: بهتر است که در بین افطار تا سحر از کربوهیدرات های پیچیده مثل غلات (گندم، جو و ...)، حبوبات (عدس، لوبیا)، نان های سبوس دار و غذاهای حاوی فیبر (مثل سبزی ها و میوه های با پوست مخصوصا"سیب ،گلابی، آلو و میوه های خشکی مثل آلو، انجیر و…)   بیشتر استفاده شود و توصیه می شود برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود وشیرینی‌هایی را مصرف کنید که در تهیه آن‌ها از عسل، شیره ی انگور و خرما استفاده شده است.

وی همچنین در خصوص راههای مقابله با تشنگی در طول روز خاطر نشان کرد: محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است و بهترین زمان برای نوشیدن آب کافی، یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحر می باشد.

کارشناس تغذیه در پایان گفت: یبوست، سوء هاضمه و نفخ،افت فشار خون، سردرد، افت قند خون و گرفتگی عضلات از مشکلات رایج در روزه داری است.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 260598
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

تصاویر

جلسه آموزش مدیریت و اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان برگزار شد جلسه آموزش مدیریت و اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان برگزار شد
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه