• تاریخ انتشار : 1403/08/07 - 12:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 130
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها :

جلسه آموزشی راه های پیشگیری از انواع مسمومیت ها

آموزش انواع مسمومیت‌ و راهکار پیشگیری از آنها باهدف افزایش آگاهی عموم مردم در سرای محله بهجت آباد برگزار شد.

جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت در سالمندان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی راههای پیشگیری از مسمومیت ها با هدف افزایش آگاهی عموم مردم با حضور دکتر کوثر برزگر و مائده رستمیان کارشناسان دارویی اداره نظارت و پایش فراورده های سلامت معاونت غذا و دارو صبح امروز 7 آبان 1403 در سرای محله بهجت آباد برگزار شد.
در این جلسه دکتر برزگر کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو آموزش هایی برای آشنایی با مسمومیت ارائه کرد و گفت: به هر ماده ای که هنگام ورود به بدن (خوراکی، تنفسی، تزریقی) و یا تماس با پوست موجب اختلال در تندرستی و یا موجب مرگ شود سم می گویند.
وی ادامه داد: مسمومیت ممکن است بطور تصادفی یا در اثر بی احتیاطی و یا در مواردی بصورت تعمدی بوسیله مواد سمی ایجاد شود و تماس با سموم ممکن است به صورت ناگهانی با عوارض مشهود و سریع و یا تماس تدریجی همراه با بروز مسمومیت های تاخیری باشد.
دکتر برزگرافزود: بطور کلی راه های ورود سم به بدن عبارتند از خوراکی، تنفسی، جذب پوستی، تزریقی و اغلب مسمومیت های خانگی از طریق خوراکی و یا تنفسی است.
کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت معاونت غذا و دارو تهران در این جلسه در خصوص انواع مسمومیت‌ها، مسمومیت در کودکان و پیشگیری از بروز مسمومیت دارویی در کودکان، مسمومیت‌های گوارشی، تنفسی، پوستی، تزریقی، مسمومیّت در اثر مواد نفتی، مسمومیّت با سموم آفت کش، مسمومیت در اثر مواد شیمیایی سوزاننده، روش‌های پیشگیری از آن و اقدامات اولیه در برخورد با فرد مسموم توضیحاتی ارائه داد.
دکتر رستمیان نیز در ادامه دو نوع مسمومیت دارویی و مسمومیت در کودکان را مهم عنوان کرد و گفت:  داروها یکی از خطرناک ترین عوامل مسمومیت زا در منازل می باشند، عدم توجه به میزان مصرف دارو، مصرف داروها در تاریکی، همراه با خواب آلودگی و مصرف خودسرانه داروها، همگی می تواند منجر به مسمومیت های دارویی شوند و شایعترین علت بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است.
وی افزود: اگر کودک زیر 5 سال دارید داروها را در کمد با ارتفاع بالا یا کمد قفل دار بگذارید، مراقب باشید دوز تکراری به کودک ندهید، از دسترسی کودکان به اسباب بازی دارای باتری مینیاتوری و دیسکی خودداری کنید، به کودک خود دارو را با نام آب نبات یا شربت ندهید.

دکتر رستمیان یادآور شد: در برخورد با فرد مسموم غیر هوشیاری که در کنارش بسته های داروی خورده شده وجود دارد، ضمن حفظ خونسردی خود و عدم القا استفراغ در این فرد، بسته های دارویی را همراه بیمار به بیمارستان ببرید و در مسمومیت های تعمدی با دارو، بهتر است در صورت هوشیاری فرد مسموم، نام دارو یا داروهای مصرفی و تعداد هر یک از آنها را از وی بپرسید و به کادر درمانی اطلاع دهید. در اغلب مسمومیت های اتفاقی و یا تعمدی با داروها، برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه، هرچه سریع تر با شماره تلفن مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم 190 یا اورژانس 115 تماس بگیرید.

 

  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 282514
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

تصاویر

جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت در سالمندان جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت در سالمندان جلسه آموزشی پیشگیری از مسمومیت در سالمندان

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه