• تاریخ انتشار : 1403/09/03 - 14:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 110
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به مناسبت هفته جهانی آگاه سازی مقاومت ضد میکروبی:

جلسه آموزشی آگاه سازی در خصوص مقاومت میکروبی و راههای پیشگیری از آن

جلسه آموزشی آگاه سازی در خصوص مقاومت میکروبی و راههای پیشگیری از آن به منظور افزایش آگاهی در دبستان پسرانه شهید بهشتی برگزار شد.

جلسه آموزشی آگاه سازی در خصوص مقاومت میکروبی و راههای پیشگیری از آن

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، به جهت افزایش آگاهی عمومی و به مناسبت هفته جهانی آگاه سازی مقاومت ضد میکروبی جلسه آموزشی صبح امروز سوم آذر 1403 در دبستان پسرانه شهید بهشتی با حضور دکتر مهدیس مرادیان و دکتر مائده رستمیان کارشناسان دارویی اداره نظارت و پایش فراورده های سلامت معاونت غذا و دارو برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر مرادیان توضیحاتی در رابطه با مفهوم میکروب و داروهای آنتی میکروبیال ارائه کرده و گفت: میکروب ها موجودات زنده بسیار کوچکی هستند که با چشم دیده نمی شوند و در همه جای زمین یافت می شوند. اکثر آنها بی ضررهستند و برخی موجب بیماری می شوند. داروهای آنتی میکروبیال برای مبارزه با بیماری ها در انسان، حیوانات و گیاهان استفاده می شوند و شامل داروهای آنتی بیوتیک، ضد ویروسی، ضدقارچی و ضد انگلی هستند.

وی افزود: آنتی بیوتیک ها گروهی از داروهای آنتی میکروبیال هستند که به بیماران برای مقابله با عفونت هایی که عامل باکتریایی دارند کمک می کنند.

کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت در جلسه مذکور در خصوص اینکه آنتی بیوتیک ها بر عفونت هایی که عامل آنها ویروس باشد مانند سرماخوردگی معمولی ، آنفلوانزا، اکثر گلودردها به جز گلو درد چرکی که با معاینه پزشک قابل تشخیص است، اکثر سینوزیت ها و اکثربرونشیت های حاد و ویروس کووید-19و...موثر نیستند، تاکید کرد.

همچنین در ادامه دکتر مرادیان افزود: اقدامات لازم در زمان ابتلا به سرماخوردگی شامل استراحت، نوشیدن مایعات کافی و در صورت بدتر شدن وضعیت جسمانی مراجعه به مراکز درمانی است.

دکتر رستمیان در ادامه اشاره کرد:عوارض شایع آنتی بیوتیک ها شامل تهوع،استفراغ،اسهال ،سرگیجه و واکنشهای آلرژیک و... است . به دلیل مصرف نا به جا و بیش از حد آنتی بیوتیک ها امروزه بروز مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از بزرگترین چالش ها در سیستم های سلامت است.

وی تصریح کرد: مقاومت آنتی بیوتیکی به این معنا نیست که بدن نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم می شود.مقاومت به داروهای آنتی میکروبیال زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها در طول زمان تغییر می‌کنند و دیگر به داروهایی که برای از بین بردن آنها طراحی شده اند پاسخ نمی‌دهند و درمان عفونت‌ها را سخت‌تر می‌کنند.

کارشناس دارویی اداره نظارت و پایش فرآورده های سلامت در جلسه مذکور در ارتباط با عوامل ایجاد کننده مقاومت انتی بیوتیکی به مواردی از جمله استفاده از آنتی بیوتیک ها در درمان بیماریهای ویروسی، عدم استفاده از آنتی بیوتیک در زمان های تعیین شده، خود درمانی ، کامل نکردن دوره درمان ، استفاده بیش از حد یا نادرست از آنتی بیوتیک ها اشاره کرد.

وی در پایان یادآور شد: از جمله راهکار های پیشگیری از ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی ؛کامل کردن دوره درمان بیماری، مصرف آنتی بیوتیک ها در ساعات مشخص، عدم پیشنهاد آنتی بیوتیک های خود به دیگران و عدم نگهداری و ذخیره آنتی بیوتیک باقیمانده در منزل است.

 

  • گروه خبری : اخبار مدیریت نظارت و پایش فراورده های سلامت
  • کد خبر : 284723
پریسا کریمی
تهیه کننده:

پریسا کریمی

تصاویر

جلسه آموزشی آگاه سازی در خصوص مقاومت میکروبی و راههای پیشگیری از آن جلسه آموزشی آگاه سازی در خصوص مقاومت میکروبی و راههای پیشگیری از آن جلسه آموزشی آگاه سازی در خصوص مقاومت میکروبی و راههای پیشگیری از آن جلسه آموزشی آگاه سازی در خصوص مقاومت میکروبی و راههای پیشگیری از آن

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه